MHP kulisinden 'askıda ekmek' yorumu: Refah dönemlerinde âdettir

MHP kulisinden 'askıda ekmek' yorumu: Refah dönemlerinde âdettir
'Osmanlı’nın en şaşalı döneminde bu tip yardımlar yapılıyordu.'

Hürriyet yazarı Hande Fırat, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başlattığı ve Çankaya'da uygulamaya konulan 'askıda ekmek' ile ilgili olarak MHP kulisinden yorumları köşesine taşıdı.

Kampanyanın eski kampanyanın devamı olduğunu belirten Fırat, MHP'lilerin "Ekonomik sıkıntıdan dolayı başlatılmadı. Osmanlı’nın en şaşalı döneminde bu tip yardımlar yapılıyordu. Refah dönemlerinde de âdettir." sözlerini aktardı.

'REFAH DÖNEMLERİNDE ADETTİR'

Fırat'ın Hürriyet'te yayımlanan bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘askıda ekmek’ kampanyası aslında yeni değil.

2018 yılının Haziran ayında ekmek fiyatlarındaki artış üzerine MHP Genel Başkanı zammın insani ve vicdani olmadığını söyleyerek, "Ankara’da, özellikle de Çankaya’dan başlamak üzere ‘askıda ekmek’ projesini başlatıyorum" demişti. Bugün o kampanya yeniden gündemde. Peki ama neden ihtiyaç duyuldu? MHP, ekonomide işlerin yolunda olmadığı yönünde bir imada mı bulundu? Bu durum AK Parti kanadında bir rahatsızlık mı yarattı? Soruların yanıtlarını MHP kulislerinde aradım. İşte yanıtları:

Kampanya eski kampanyanın devamıdır. Ekonomik sıkıntıdan dolayı başlatılmadı. Osmanlı’nın en şaşalı döneminde bu tip yardımlar yapılıyordu. Refah dönemlerinde de âdettir.

2018’den bugüne MHP’nin ‘askıda ekmek’ projesi

Buradan bir çıkarım yapıp bunu siyasete alet etmek yanlıştır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir şey söyleyecekse açık ve net söyler. Ekonomi ile ilgili bir görüşü var ise onu da ima etmeden açıkça dile getirir.

AK Partili yetkililerden MHP’ye bu konuda bir rahatsızlık iletilmedi.

Öne Çıkanlar