MHP'li vekillerin şikayetiyle Kılıçdaroğlu'na dava: Siyasi yasak isteniyor

MHP'li vekillerin şikayetiyle Kılıçdaroğlu'na dava: Siyasi yasak isteniyor
MHP milletvekillerinin şikayetiyle Kemal Kılıçdaroğlu hakkında dava açıldı. 3,5 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak isteniyor.

Artı Gerçek - MHP milletvekillerinin şikayetiyle eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında dava açıldı. Gerçek Gündem'den Seyhan Avşar'ın haberine göre soruşturma, adı Sinan Ateş cinayetinde sık sık geçen MHP Milletvekili İzzet Ulvi Yönter ve yine MHP’li vekiller Feti Yıldız ile İsmail Faruk Aksu’nun Şubat 2022'de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdikleri dilekçeyle başladı. O tarihlerde dokunulmazlığı bulunan Kılıçdaroğlu hakkındaki şikayet, dokunulmazlığı kalkar kalkmaz işleme konuldu.

"Suç ve suçluyu zincirleme şekilde övme" suçlaması yöneltilen Kılıçdaroğlu için 2,5 yıldan 3,5 yıla kadar hapis ve TCK 53 kapsamında "siyasi yasak" istendi. İddianame kabul edildi. Kılıçdaroğlu bu dosyadan ceza alırsa siyasi yasaklı hale gelecek.

ÇOK SAYIDA SUÇLAMA

İddianamede Kılıçdaroğlu’na çok sayıda suçlama yöneltildi. Kılıçdaroğlu’nun 2014'te İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübünde yaptığı söyleşi, 2015'te katıldığı televizyon programları ve toplantılardaki demeçleri suçlama konusu yapıldı.

DEMİRTAŞ'IN TUTUKLULUĞUNU ELEŞTİRMESİ DE SUÇLAMA KONUSU

Kılıçdaroğlu’nun 25 Eylül 2019’da Moda Deniz Kulübü'nde gazetecilerle bir araya geldiği toplantı da iddianamede suçlama konusu oldu. Toplantıda eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğunu eleştiren Kılıçdaroğlu'nu kullandığı şu ifadeler iddianamede yer aldı:

"Gayet güzel, yargının bağımsız olmadığını söylüyorum. Kendisi beyefendi hâkim yerine geçiyor, ‘bunları bırakamayız’ diyor. Sen misin hâkim, kürsüde oturan kişi mi hâkim? Hâkime diyor ki, böyle karar ver, bak bırakmayacaksın diyor. Hâkim de biliyor ki, bırakırsa başına hangi felaketlerin geleceğini biliyor. Hâkimde de vicdan kiraya verildiği için olur diyor; tutuklayalım, beyefendi böyle istedi, uzun süre hapiste tutalım diyorlar."

İddianamede Kılıçdaroğlu’nun, Demirtaş’ın tutukluluğuna dair yaptığı çok sayıda konuşma ve açıklama suçlamaya delil olarak gösterildi. (KAYNAK)

Öne Çıkanlar