MHP'li yönetici, iş yerine İYİ Parti afişi asan eski MHP'li Ferhat Özcan'ı öldürdü
MHP Ankara Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Ersin Ekinci, iş yerine İYİ Parti afişi asan eski MHP Ankara İl Yöneticisi Ferhat Özcan’ı öldürdü.

Artı Gerçek - MHP Ankara eski il yöneticisi olan Ferhat Özcan, Pursaklar'da uğradığı silahlı saldırı sonrası öldü. Cinayetle ilgili olarak MHP Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Ersin Ekinci gözaltına alındı. Cinayete ikili arasındaki husumetin ve Özcan’ın iş yerine astığı İYİ Parti afişlerinin neden olduğu belirtildi.
Olay, dün öğleden sonra Pursaklar ilçesinde meydana geldi. MHP'nin eski Ankara il yöneticilerinden Ferhat Özcan ile MHP Ankara Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Ersin Ekinci arasında iş yerinde, iddiaya göre, İYİ Parti afişi astığı iddiasıyla tartışma çıktı.
DHA'da yer alan habere göre tartışmanın büyümesi üzerine Ekinci, Özcan'ın tabancayla vururken, silah sesini duyanların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Özcan, bölgeye gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen olay yerinde yaşamını yitirdi. Cinayeti işleyen Ekinci ise gözaltına alındı.
İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA
Öte yandan, İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından, Özcan'ın İYİ Parti afişi astığı gerekçesiyle saldırıya uğradığı iddialarına ilişkin açıklama yapıldı.
Yapılan açıklamada Özcan'ın, İYİ Parti afişi astığı için öldürüldüğü iddialarının doğru olmadı belirtilirken, "Ankara'nın Pursaklar İlçesi'nde meydana gelen ve MHP'nin Ankara eski İl Yöneticileri'nden Ferhat Özcan'ın ölümüyle sonuçlanan cinayetle ilgili olarak bazı basın yayın kuruluşlarında doğru olmayan iddialar yayınlanmıştır. Ferhat Özcan'ın, İYİ Parti afişi astığı için öldürüldüğü iddiası doğru değildir. Olayın partimizle herhangi bir ilgisi yoktur. Hiçbir şey, insan hayatından daha önemli olamaz. Saldırıda hayatını kaybeden Ferhat Özcan'a Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.
KATİL İLE AYNI KAREDE
Öte yandan Özcan'ın, kendisini tabancayla öldüren Ekinci ile aynı karede olduğu bir fotoğraf ortaya çıktı.
Ferhat Özcan (sağda), Mehmet Ersin Ekinci (solda)
AKILLARA SİNAN ATEŞ CİNAYETİ GELDİ
MHP’ye bağlı Ülkü Ocakları’nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık’ta Ankara’nın Çankaya ilçesinde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Başından yaralanan Sinan Ateş kaldırıldığı hastanede ölmüştü.
CİNAYET SORUŞTURMASI MHP'YE KADAR UZANDI
Cinayetle ilgili soruşturma MHP’li isimlere uzanmıştı. Şimdiye kadar MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi, cinayeti organize etmekle suçlanan Doğukan Çep, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel ve tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkarttığı iddia edilen Tolgahan Demirbaş dahil 21 kişi tutuklanmıştı. Tetikçi Özyağcı cinayetten günler sonra yakalanıp tutuklanmıştı.
Suikast öncesi konum bilgisi paylaşmak ve tetikçi Özyağcı’yı kaçırmakla suçlanan Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un da bulunduğu evde gözaltına alınmıştı. (HABER MERKEZİ)
İmamoğlu'ndan İnegöl'de Sinan Ateş için adalet mesajı
Devlet Bahçeli’nin mitingi öncesi MHP’liler arasında Sinan Ateş telaşı