MHP'nin BİM öfkesi dinmedi: Kapatma cezası verilsin

MHP'nin BİM öfkesi dinmedi: Kapatma cezası verilsin
MHP'li Erkan Akçay, BİM'in istifa eden SEO'su Galip Aykaç'ı hedef almayı sürdürdü ve zincir marketlere kapatma cezası uygulanmasını istedi. Akçay, "kartelleşme suçu' işlendiğini iddia etti.

Artı Gerçek - İktidarın enflasyonun sorumlusu olarak hedef aldığı zincir marketlerle ilgili MHP'den bir açıklama daha geldi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, sosyal medya hesabından BİM'in istifa eden SEO'su Galip Aykaç hakkında hakarete varan ifadeler kullanarak, kapatma cezası çağrısı yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 22 Kasım 2022 tarihli grup toplantısındaki, “Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ’yle irtibat ve ilişkisi titizlikle araştırılmalıdır. Milletimizin sırtına zam kamburu yerleştirmek isteyenler her yerde bizi karşılarında bulacaktır" sözünü hatırlatan Akçay, şu paylaşımı yaptı:

'GALİP AYKAÇ DENEN MECZUP'

"Anlaşılan odur ki, Liderimizin açıklamaları yerine ulaşmış, BİM İcra Kurulu Üyesi sıfatını taşıyan ve gözünü vatandaşlarımızın sofrasına diken spekülasyoncu Galip Aykaç maskesini düşürerek gerçek yüzünü göstermiştir. Galip Aykaç denen meczup, geçen hafta başkanı olduğu Gıda Perakendecileri Derneği’ni de arkasına almış ağzından salyalar saçarak tehdit ve hakaretler yağdırmıştır.

Elindeki ekonomik gücü ülkesine ve milletine karşı kullanan, fahiş fiyat artışlarıyla vatandaşların kanını emen, FETÖ ağzıyla konuşarak Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Partimize istikamet çizmeye çalışan Galip Aykaç gibi meczuplar adalet karşısında er geç hak ettiği cezayı alacaktır

BİM’in de yer aldığı bazı süpermarketlerde; toptancı, nakliye zinciri, perakende zinciri, stok depoları ve marketler aynı sahiplik zincirindedir. Dolayısıyla kendileri üretmekte, kendileri nakletmekte, kendi dağıtmakta, kendileri stoklamakta, kendi mağazalarında satmaktadırlar.

'KARTELLEŞME SUÇU İŞLEMİŞLERDİR'

İçinde BİM’in de yer aldığı beş market zinciri bununla da yetinmemiş, marketler arasında bir ağ oluşturarak piyasa fiyatlarını istedikleri gibi belirleyerek kartelleşme suçu işlemişlerdir. Bu nedenle de 2,7 milyar TL ceza ödemişlerdir.

Para cezaları bunları ıslah etmemiş. Fahiş fiyat uygulayanlara önce geçici kapatma cezası verilmeli, kamuoyuna teşhir edilmelidirler. Fahiş fiyat uygulamaya devam etmesi durumunda firmalar tamamen kapatılmalı, firma sahibine ceza yediği sektörde faaliyet yasağı getirilmelidir."

NE OLMUŞTU?

Galip Aykaç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “Sürekli zam yapan zincir marketlerin, FETÖ ile irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması" gerektiğini söylemesinin ardından “Biz bu ülkenin temel taşlarıyız, bu temel taşları yerinden oynatmaya da bunların güçleri yetmez” demişti. Bahçeli'nin 'kahramanımız' dediği, suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş Kürşad Yılmaz ise Aykaç'ı "Tuttuğunuz köşe başları mezarınız olur" sözleriyle tehdit etmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar