Muhalefet liderlerinden Hamas'ın İsrail saldırısına destek: 'Filistin'in kendini savunma hakkı'

Muhalefet liderlerinden Hamas'ın İsrail saldırısına destek: 'Filistin'in kendini savunma hakkı'
Hamas'ın İsrail'e son yılların en büyük saldırısının ardından bölgede tansiyon aniden yükseldi. Batı ülkelerinden itidal çağrıları yapılırken Türkiye'deki muhalefet parti liderleri Hamas'a destek açıklamaları yaptı.

Artı Gerçek - Hamas, İsrail'e yönelik binlerce roket saldırısı ve kara güçlerinin İsrail içine sızmasını kapsayan "Aksa Tufanı" adını verdiği saldırıyı başlattı. Saldırıya misilleme olarak İsrail'in de Gazze'deki hedeflere yönelik "Demir Kılıçlar" adını verdiği hava saldırısı operasyonu yapmasıyla bölgedeki tansiyon yükseldi.

Çok sayıda ölü ve yaralının olduğu saldırılara dünyadan tepkiler gelmeye devam ederken Türkiye'deki muhalefet parti liderleri ise saldırılarla ilgili Hamas'ı destekleyen açıklamalar yaptı.

KILIÇDAROĞLU: FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen 'Anadolu Buluşması Yerel Medya Çalıştayı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, saldırılarla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı.

Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Filistin öteden beri hak arayan bir ülkedir. Filistin halkının her zaman yanındayız. Savaş olmasını asla istemeyiz. Demokratik ölçüler içerisinde uluslararası kuruluşların da devreye girerek hem barış sağlaması hem de Filistin halkının hakkının teslim edilmesi lazım."

KARAMOLLAOĞLU: FİLİSTİN'İN KENDİNİ SAVUNMA HAKKI

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Karamollaoğlu, İsrail'in, dünyanın huzuru ve barışı için en büyük tehdit haline geldiğini belirtirken Hamas'ın bu sabah saatlerinde başlattığı operasyonun 'Filistin'in kendini savunma hakkı' olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Karamollaoğlu, "Dost ve kardeş Filistin halkının her daim yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

DAVUTOĞLU: FİLİSTİN İSLAM DÜNYASI TARAFINDAN SAHİPSİZ BIRAKILDI

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Davutoğlu, çatışmaların asıl sebebinin 'İsrail'in işgali altındaki topraklarda süregiden saldırılar ve yeni yerleşimler kurması' olduğunu belirtirken Filistin'in İslam dünyası tarafından 'sahipsiz' bırakıldığını söyledi.

Davutoğlu, Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı’nı acil toplantıya çağırması ve ateşkesin sağlanabilmesi için diplomatik bir eylem planı ortaya koyması gerektiğini ifade etti.

BABACAN: TARAFLARI İTİDALE ÇAĞIRIYORUM

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'da saldırılarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Babacan, şunları söyledi:

"Filistin halkının haklı davasına gölge düşürenler de İsrail devleti de uluslararası hukukun ve insanlığın temel değerlerinin gerekliliklerini yerine getirmeli. Tarafları itidale ve gerilimi daha da tırmandırmaktan kaçınmaya çağırıyorum. Ortadoğu, ölümü değil barışı konuştuğumuz bir coğrafya olmalı."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar