Murat Kurum, Diyarbakırlılar buluşmasında Kürtçe selam verdi
Artı Gerçek - AKP'li politikacıların seçim dönemlerinde Kürtlere yönelik sempati toplama örneklerinden birini de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum sergiledi.
Murat Kurum, dün Güngören Diyarbakırlı Hemşehri Buluşması Programı’na katıldı. Poşu takıp Kürtçe "Ser çavan ser seran" diyen Kurum, daha sonra halay çekti.
"Bugün tarihi surlar içerisinde yükselen şehrimiz, güzeller güzeli Can Diyarbakır’ımızın sıcak, samimi insanlarıyla, sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum" diyen Kurum, şöyle devam etti:
"Geçtiğimiz haftalarda İstanbul’da uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden ve Diyarbakır Ulu Camii ile özdeşleşen, her zaman her yerde hakikati haykıran Diyarbakır’ın has evladı, modern çağın dervişi Ramazan Pişkin Hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kendisi Diyarbakır’a has bilgeliğiyle, hikmetli duruşuyla her zaman teröre ve şiddete karşı durmuştur.
Dini, dili, ırkı, inancı, mezhebi ne olursa olsun; Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle hep birlikte İstanbul diyeceğiz. Tüm medeniyetlerimizi, tüm inançlarımızı hep birlikte yeniden kazanacağız. Dillerimiz farklı olabilir, inançlarımız farklı olabilir, tuttuğumuz takımın rengi de farklı olabilir ama üzüntümüz aynı, sevincimiz aynı, ortak kederimiz aynı ve biz hep birlikte Türkiye'yiz. Hep birlikte İstanbul'uz. 31 Mart gecesi görevi devraldığımızda, bir Nisan sabahı bu anlayışla çalışacağız. Bu anlayışla şehrimizin 39 ilçesi için 964 Mahallesi için koşturacağız. Çabalayacağız ve milletimizle el ele vereceğiz.”
Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, Kurum'a Kürtlerin hak talepleri karşısında iktidarın takındığı tutumu hatırlatarak tepki gösterdi.
İhtiyaç kadar ama folklorik olmaktan da ileri gitmemiş Kürtlük, “oy değeri” kalmadığında ya da folklorik olmaktan daha fazlasını yani eşitlik talep ettiğinde, yeri miting kürsüleri değil mahkeme kürsüleridir. https://t.co/rk9gWIUCQq
— Ahmet Faruk Ünsal (@afunsal02) February 18, 2024
İnsan hakları savunucusu Ahmet Faruk Ünsal, "İhtiyaç kadar ama folklorik olmaktan da ileri gitmemiş Kürtlük, “oy değeri” kalmadığında ya da folklorik olmaktan daha fazlasını yani eşitlik talep ettiğinde, yeri miting kürsüleri değil mahkeme kürsüleridir" dedi. (HABER MERKEZİ)
Havalimanında Kürtçe hizmet olmaması isyan ettirdi: Annem 2.5 saat rehin kaldı