Murat Yetkin: Rüzgar Kılıçdaroğlu’na dönüyor

Murat Yetkin: Rüzgar Kılıçdaroğlu’na dönüyor
Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitinglerindeki kalabalıklara dikkat çeken gazeteci Murat Yetkin, rüzgarın CHP liderine döndüğünü söyledi. Muhalefetin vaatlerini içeren AKP beyannamesi için de Yetkin, "Erdoğan adeta “muhalefetin vaatlerini yapmayı vadediyor" dedi.

Artı Gerçek - Gazeteci Murat Yetkin, son günlerde yaptıkları mitingler ve üzerinden, cumhurbaşkanları adayları Kemal Kılıçdaroğlu ve Tayyip Erdoğan'ın performansını değerlendirdi. Yetkinreport'ta yer alan analizinde, Kılıçdaroğlu'nun mitinglerindeki kalabalıklara işaret ederek, rüzgarın Kılıçdaroplu'na döndüğünü belirtti:

"Rüzgârın Kemal Kılıçdaroğlu’na dönmeye başladığını sadece anket ortalamalarına bakarak söylemiyorum. Sadece şehir mitinglerinde mitinglerde Kılıçdaroğlu’na ve kazanırsa cumhurbaşkanı yardımcısı olacak Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a gösterilen ilgiye bakarak da söylemiyorum. 11 Nisan’da Çanakkale’deki yağmura rağmen kitlenin dağılmayıp şemsiyelerini açarak beklemesi önemliydi.
Rüzgârın Kılıçdaroğlu’na dönmeye başladığı kanısına bir dayanağım da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son dönemdeki performansı."

'ERDOĞAN ADETA MUHALEFETİN VAATLERİNİ YAPMAYI VADEDİYOR'

Erdoğan'ın açıkladığı AKP'nin seçim beyannamesinde muhalefetin vaatlerinin yer alması ile ilgili tartışmalara da değinen Yetkin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Erdoğan adeta “muhalefetin vaatlerini yapmayı vadediyor” seçmenine Tıpkı 2011, 2014, 2018 seçimlerinde yaptığı gibi bir son fırsat istiyor seçmenden. 2018’de “Bu kardeşimize” bir son defa güvenirsek enflasyonu tek haneye indireceği, faizle birlikte döviz kurunu da düşüreceğini vadetmişti. Dün, yine enflasyonu tek haneye düşüreceği vaadini verdi. Bu da muhalefetin eylem planında vardı ama o arada “Kardeşimizin”, Cumhurbaşkanımızın bütün sorumluluğu üstlendiği ekonomi politikayla enflasyon üç haneli rakamlardan dönmüştü. Erdoğan’ın bu vaatlerle Kılıçdaroğlu’na çalışmaya başladığını bile söyleyebiliriz."

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz

Öne Çıkanlar