Mustafa Destici'den HÜDA PAR sorusuna yanıt: 'Hizbullah terör örgütüdür' demeleri lazım

Mustafa Destici'den HÜDA PAR sorusuna yanıt: 'Hizbullah terör örgütüdür' demeleri lazım
Cumhur İttifakı ortağı BBP lideri Destici, seçimlerine AKP listelerinden katılma kararı alan HÜDA PAR'la ilgili soruya yanıt verdi. Destici, "HÜDA PAR'ın bir takım düşüncelerine katılmıyorum. 'Hizbullah terör örgütüdür' demeleri lazım" dedi.

Artı Gerçek - Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, domuz bağları ve faili meçhul cinayetlerde sorumluluğu olduğu bilinen ve Hizbullah’la ilişkisi tartışılan HÜDA PAR’a ilişkin yeni eleştirel açıklamalarda bulundu.

Daha önce de HÜDA PAR'a yönelik eleştirilerde bulunan Destici, "HÜDA PAR'ın bir takım düşüncelerine katılmıyorum. 'Hizbullah terör örgütüdür' demeleri lazım" açıklamasında bulundu.

HÜDA PAR'ın ise Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı alması tartışmalara yol açtı. İttifak ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, NTV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"'HİZBULLAH TERÖR ÖRGÜTÜDÜR' DEMELERİ LAZIM"

Siyasette süren HÜDA PAR ve ittifak tartışmalarına yönelik soruya, "Düşüncelerimi daha önce ifade etmiştim" yanıtını veren BBP Genel Başkanı, sözlerine şunları ekledi:

"HÜDA PAR'ın bir takım düşüncelerine katılmıyorum. 'Hizbullah terör örgütüdür' demeleri lazım. Türk Bayrağına yeni isimler aramak doğru değil."

DESTİCİ DAHA ÖNCE DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’na katılması, ittifakın kimi unsurlarda rahatsızlık yarattı.

MHP’nin sessizliği ve Devlet Bahçeli'nin Yapıcıoğlu ile yan yana fotoğraf vermesi dikkat çekerken, Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Ben yeke yek HÜDA PAR'la ittifak kurmam” demişti.

Destici, HÜDAPAR’a ilişkin, “HÜD PAR'ın parti programındaki bazı vaatlerine katılmıyorum ve onların tam karşısındayım. Ben Büyük Birlik Partisi olarak yeke yek HÜDAPAR'la ittifak kurmam” değerlendirmesini yapmış, ancak yine de ittifakı savunarak “Şu andaki haliyle HÜDAPAR eşittir HDP değildir. Çünkü HDP aktif bir terör örgütünün şu anda partisidir. Bunu kınamıyorlar. HDP'nin üstünü HDP'yle iş birliklerinin üstünü örtmek için ne yapıyorlar? HÜDAPAR'ı gösteriyorlar” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar