'Numan Kurtulmuş ile Oğuzhan Asiltürk ittifak için defalarca görüştü'

'Numan Kurtulmuş ile Oğuzhan Asiltürk ittifak için defalarca görüştü'
Ali Aktaş, ikilinin görüşmesinden kimsenin haberi olmadığını ve Asiltürk'ün 'Tayyip beyden 3 bakanlık alacağız, Meclis'te grup kuracağız' diyerek ittifaka ikna süreci sürdürdüğünü söyledi.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün Cumhur İttifakı görüşmesi kapsamında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeden sonra "açıklarsam bölünme olur" sözlerinin partide yarattığı tartışma sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Asiltürk'ü eleştiren eski milletvekili adayı Ali Aktaş, bu kez de  Asiltürk'ün AKP Genel Başkan vekili Numan Kurtulmuş ile ittifak için defalarca bir araya geldiğini ve bu görüşmelerden kimsenin haberinin olmadığını söyledi.

'TAYYİP BEYDEN ÜÇ BAKANLIK ALACAĞIZ'

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Aktaş, "Saadet Partisi tabanının haberi yok ama Numan Kurtulmuş son süreçte defalarca Oğuzhan Asiltürk ile görüştü. Numan Kurtulmuş, Asiltürk'ün ittifaka katılma kararında mutemet aracı konumdaydı. Saadet seçmeni aşağıda Numan beyi "Erbakan’a ihanetle" suçlarken bu görüşmeler sürüyordu. 2010'da olaylı kongre sonrası Erbakan hoca konutunda bir gruba "Numan buraya gelecek ve konuşacağız" derken birden ayağa kalkıp "O, kongre kararı almadan buraya gelemez ve sen onunla görüşemezsin" diye bağıran Asiltürk, Erdoğan'ın yanında saf tutmak için Kurtulmuş ile görüştü. Bir kısım insana "Tayyip beyden 3 bakanlık alacağız, Meclis'te grup kuracağız" denilerek ittifaka ikna süreci sürdürülüyor. Bu yapılan "at pazarlığı" Milli Görüş'ün haysiyetini pazara çıkartmaktır. Böylesi bir ittifak Saadet Partisi'nin davasını yok edecek bir cinayet girişimidir." dedi.

Oğuzhan Asiltürk'ün, Erdoğan'la görüşmesinin ardından yaptığı "İttifaklar konusunda seçime bir hafta kala buna karar verilir. Ondan önce bunu açıklarsam bir bölünme meydana gelir. Ben bunu açıklamam. Ne yapacağım kalbimde durur" şeklindeki açıklaması partide tepki almıştı.

Ali Aktaş, bu sözleri "Padişahlıkla mı yönetiliyoruz? Partinin seçilmiş kurulları var. Seçilmiş kadrolara koyun muamelesi yapılamaz" diye eleştirmişti. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar