Özel'den Erdoğan'a 'İsrail tehdidi' yanıtı: Bu numarayı yutmayız

Özel'den Erdoğan'a 'İsrail tehdidi' yanıtı: Bu numarayı yutmayız
CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye de İsrail'in hedefinde' söylemine yanıt verdi: "Kimse bizi İsrail tehdidiyle korkutup konuşmamamızı beklemesin. Bunun hesabını çok ağır sorarım."

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İskenderun İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti ardından halk buluşması yaptı. Özel'e burada MYK üyeleri, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları eşlik etti.

TBMM’de yarın İsrail tehdidiyle ilgili oturum yapılacağını hatırlatan Özel, “Bu memleket öyle Netanyahu'nun kendi halkının bile yaka silktiği birinin tehdidine cevap vermeyecek, ondan korkacak durumda değildir" dedi. Özel şöyle devam etti:

"Bunu herkes bilir ama Cumhurbaşkanı diyor ki bir sonraki hedefi biziz. Ona ne Netanyahu cesaret edebilir, ne dünyanın en akılsızları buna kalkışabilir. Ama bir şey var. Bir korku yaymak, o korkuyla insanları evet açsın, yoksulsun, işsizsin ama tehlike büyük, İsrail saldıracak, 'beni desteklemelisin' demekse hesap. İşte bu parti bu numarayı yutmaz, geçmişte yaptığı oyunlara gelmez. Kimse bizi İsrail tehdidiyle korkutup, televizyonlarda savaş konuşturup, yoksulluğu, emekliyi, asgari ücretliyi, depremzedeyi, çiftçiyi, işçiyi konuşmamamızı beklemesin. Bunun hesabını çok ağır sorarım. Çok ağır sorarız."

Hatay'daki seçim sonuçlarına da değinen Özel, "Hatay Büyükşehir'de 32 bin deyip de farkın 2 bine kadar indiği, tüm itirazlarımızın reddedildiği ve aslında küçük bir farkla kazandığımız belediyemizin elimizden sıralı kararlarla, ilçe, il, YSK elimizden alındığı bir süreci yaşadık. Efendim oyu çaldılar. Çaldırmayacaksın. Efendim fark küçük bu kadar az farka güvenmeyeceksin. Seçmende hiç kusur yok. Kusurun tamamı bize aittir. Biz İskenderun'u kazanabilmeliydik. Biz Hatay'ı kazanabilmeliydik" dedi. (ANKA)

Öne Çıkanlar