Özgür Özel Filistin'e gidiyor

Özgür Özel Filistin'e gidiyor
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu ay bitmeden Filistin'e güçlü bir heyetle gideceklerini açıkladı. Özel ayrıca Can Atalay için Meclis'i yeniden toplantıya çağıracaklarını söyledi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi Toplantısı'nda konuştu. Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesine değinerek konuşmaya başlayan Özel, hükümetin sorumlu olduğu bu yangınlar üzerinden belediyelerini karalamaya çalıştığını vurguladı. Halkın AKP'ye bu nedenle tepki gösterdiğini belirten Özel, şöyle devam etti:

"Biz hükümetin yanlışlarını söylemekten öte bir şey yapıyoruz. Filonun zayıflığı konusunda eleştiriler ortada. Halen birileri 'belediyeyi suçlar mıyız?' onun peşinde. Orman Genel Müdürlüğü dışında belediyelere birden filo vermiyorlar. Belediyelerin itfaiye personelleriyle ilgili ihtiyaca cevap vermiyorlar.

Yangına mücadelede tasarruf olur mu? O imzayı atmayarak neyi sağlıyorsunuz. Bizim belediyelerimizi suçluyorsunuz. Siz yangınları önlemek için istediklerimizi verirseniz bizi suçlayabilirsiniz. Taleplerimizi yerine getirip özür dilemeleri gerekiyor. TSK bünyesinde orman yangınlarının olduğu bölgede yangına müdahale birimleri yetiştirilmeli ve hazır bulundurulmalıdır."

FİLİSTİN MESAJI

İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de 40 binin üzerinde kişinin öldüğünü hatırlatan Özel, Filistin'e gideceğini açıkladı: "Mahmud Abbas ile görüştüm. Bağımsız Filistin devletinin destekçisi olduğumuzu ifade ettim. Kendisi 'Sizin Filistin'den randevu talep etmenize gerek yok. Burası sizin ikinci memleketinizdir. Filistin'in sesini dünyaya duyurmak istemenizden çok memnunuz' dedi. Bu ay bitmeden güçlü bir heyetle Filistin'e gideceğiz."

AHMET ŞIK'A SALDIRI

Özel, AYM kararına rağmen tahliye edilmeyen Can Atalay için Meclis'te düzenlenen oturumda TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın saldırıya uğramasına ilişkine şunları dedi:

"Söylemeye dilim varmıyor ama Meclis'in merdivenlerine kan döktük, kadına şiddet bulaştı. Bir milletvekilini konuşturmamayı marifet sayanlar gölge düşürdü. Utandık. O günü parlamentoya yaşatanlardan utanıyoruz. Belli ki oturup konuşmayacaklar.

Numan bey Meclis'i tekrar oturuma çağırıyoruz. Biz seçildiği gün tarafsız davranacağını söyleyen Kurtulmuş'a sesleniyorum. Bu güne kadar çokça eksik oldu. Anayasa diyor ki: Anaysa kararları bağlayıcıdır. Çok baskı gördünüz biliyoruz. Meclis'i tekrar toplantıya çağırıyoruz. Görüşelim diye değil. Kararı okumak için. Bunu yaparsanız Saray'dan bağımsız olduğunuza inanacağız. Meclis'i yeniden toplantıya çağıracağız ve bu işin ne duruma geldiğini göreceğiz." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar