Özgür Özel: 'İsrail saldıracak' diye laf ortaya attılar, vergileri sıraladılar

Özgür Özel: 'İsrail saldıracak' diye laf ortaya attılar, vergileri sıraladılar
Özgür Özel, iktidarın Meclis'e sunduğu kanun teklifi ile getirilmek istenen vergilere tepki gösterdi. Özel, "Hepimizden 70 milyar lira vergi toplamak için 'İsrail saldıracak' diye laf ortaya atmışlar" dedi.

Artı Gerçek- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa programı kapsamında Soma ilçesi Yırca köyünde Zeytin Şenliği'ne katıldı.

AKP'in 'Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne dair konuşan Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın 1 Ekimde Meclis'teki açılış konuşmasında "İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye'dir" sözlerini eleştirdi. Özel, "İsrail etrafına saldırırken, bir sonraki hedef biziz deyip, gündemi güvenlik kaygısına getirip, yoksulluğun konuşulmamasını isteyen bir anlayış" ifadelerini kullandı

'BU PEŞİ BIRAKILACAK BİR LAF DEĞİ'

"İktidar partisinin genel başkanı, 1 Ekim'de mecliste açılış konuşmasında 'İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye'dir' dedi. Bu peşi bırakılacak bir laf değil" diyen Özel sözlerini şöyle sürdü:

"Ben de 'Derhal meclisi kapalı oturuma çağıralım, gelsin bize bunu anlatsın' dedim. Çünkü açık oturum olunca 'Canlı yayında devlet sırrı mı vereceğim, bildiğim bir şeyler var söyleyemem' diyor. Kapalı oturuma çağırdık. Kapalı oturumun tutanakları 10 yıl açıklanamaz. 'Eğer gerçekten İsrail'in Türkiye'ye saldıracağı böyle bir tehdit olduğuna ilişkin bilgi, belge, kanıt varsa anlat seninle beraberiz' dedik. Yoksa anlatılanı anlatmam yasak. Ama anlatmadığınızı ifşa ederim, sizi millete şikayet ederim. İki bakan geldi, kendi gelmedi. Biri laf etti, altını doldurmaya da onları yollamış. Sizin bilmediğiniz, televizyonlarda konuşulmayan önemli bir bilgi yok. Ama 'İsrail'in tehdidi altında saydıkları ülkeler içinde Türkiye yok' diye anlatıyorlar. Bunu o gün bakan söyledi gizliydi, dün iktidar partisinin grup başkanı söyledi.

Cumhurbaşkanının ağzıyla; açsınız, yoksulsunuz, işsizsiniz, güvencesizsiniz biliyorum ama tehlike büyük, beni desteklemelisiniz. İsrail saldırabilir, 3'üncü dünya savaşı çıkabilir' diyor. Eğer Türkiye'nin bir güvenlik sorun olursa vatanı, milleti korumakta kimse kimseden geri kalmaz. Ama iş o ki İsrail etrafına saldırırken, bir sonraki hedef biziz deyip, gündemi güvenlik kaygısına getirip, yoksulluğun konuşulmamasını isteyen bir anlayış."

''İSRAİL SALDIRACAK' DEDİKTEN SONRA VERGİ KANUNUNU GETİRDİLER'

Savunma sanayi ile ilgili düzenlemeler içeren teklif hakkında da açıklamalarda bulunan Özel, kanunun "İsrail bize saldıracak" mesajları verildikten sonra gündeme geldiğine dikkat çekti. Kanun kapsamında alınacak vergileri sıralayan özel şunları söyledi:

"Yani geçen hafta 'İsrail saldıracak' diye laf ortaya atmanın arkası bizden, ev, araba alandan, vergi verenden, sigortalı çalıştırandan ve her türlü beyannameden, hepimizden 70 milyar lira vergi toplamak. Savunma sanayinde para varmış da bitmiş. Bizden 70 milyar istiyor. Daha yeni 3 milyar lira para varmış ve o parayı 2017'nin şubat ayında Varlık Fonu'na bedelsiz devretmişler. 'Savunma sanayindeki paraya ihtiyaç yok' demişler, kendi yönettiği Varlık Fonu'na yollamış. Şimdi bizden oraya yeni vergilerle para istiyor."(DHA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar