Özgür Özel: İzmir'de 30'da 30 yapacağız

Özgür Özel: İzmir'de 30'da 30 yapacağız
İzmir adaylarını tanıtan CHP lideri Özgür Özel, 30 ilçeyi de kazanacaklarını iddia etti. Özel, "Pek çoğunda garanti bir farkla öndeyiz. Birkaç ilçede de yarış halindeyiz" dedi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Belediye Başkan Adayları tanıtım törenine katıldı.

İzmir'in 30 ilçesinde de CHP adaylarının seçimi kazanacağını iddia eden Özel, "Önümüzdeki süreçte kampanyada AKP tarafından birçok iftira sıralanıyor ve devam edecek. Ancak İzmir bizi biz İzmir'i biliyoruz. Hiç heveslenmesinler" dedi.

"Recep Tayyip Erdoğan iktidarını perçinleyecek mi yoksa Cumhuriyet değerlerine saygılı kadrolar yeniden bir denge sağlanacak mı?" diye seslenen Özel, ittifak çabalarının sonuç vermediğine değindi. Özel şöyle konuştu:

"2019'da 11 büyükşehiri adaylar, partiler kazanmadı. Seçmen kazandı. O seçmen duruyor. O seçmenin itirazı Recep Tayyip Erdoğan'aydı. Değişmedi duruyor. O seçmenin tepkisi Devlet Bahçeli'nin U dönüşüneydi. O tepki değişmedi duruyor.

Adayları gösterdik dört gün sonra sahaya indik anketlerimizi yaptırdık. Gördüğümüz odur ki bugün bir hayal olarak görülen 30'da 30'u müjdeliyor. Hiçbir belediyemiz kaybedilme noktasında değil, kiminde çok açık öndeyiz. Örneğin Karşıyaka. Kiminde açık farkla öndeyiz. Pek çoğunda garanti bir farkla öndeyiz. Birkaç ilçede de yarış halindeyiz."

İZMİR'DE 31 MART 2019 SEÇİM SONUÇLARI

CHP şimdiden 24'ü 25'i gördü. İnanırsanız, çalışırsanız İzmir'de 30'da 30 yapacağız."

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP % 58,10 oy alırken, AKP % 38,69'da kalmıştı.

AKP, İzmir'in Bergama, Kınık, Bayındır ve Kiraz ilçelerini kazanmıştı. Aliağa'da MHP, Tire ilçesinde ise İYİ Partili adaylar başkan seçilmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar