Özgür Özel'den İYİ Partinin yerel seçim kararına ilk yorum: Eski dosttan düşman olmaz

CHP lideri Özel, iş birliği teklifini reddeden İYİ Parti için "Eski dosttan düşman olmaz. İYİ Parti ile bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin" dedi. Özel, "Bütün milletimizle işbirliği yapacağız" ifadesini kullandı.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde işbirliği teklifini reddederek kendi adaylarını çıkarma kararına dair ilk kez konuştu.

Özel, partisinin Meclis Grubu toplantısında İYİ Parti için, "Alınacak iki karara da saygılıyız demiştim. Bu saygıyı sürdürüyoruz. Gittiğimiz tüm ilçelerde ilçe başkanlarını kendi ilçe başkanlarımız gibi ziyaret ettik. İYİ Parti seçmeni Atatürk'ü, bayrağını seven çok iyi insanlar aynı bizim gibi insanlar. Eski dosttan düşman olmaz" dedi.

İYİ PARTİ'NİN KARARINI DEĞERLENDİRDİ

Özel, partinin kendi adayları ile seçime girme kararına saygı duyduklarını söyleyerek devamında da "İYİ Parti, iyi insanların partisidir. Geçmişte birçok başarı elde ettiğimiz, gelecekte de çok şeyi birlikte başaracağız bir partidir. Bundan sonra toplumsal ittifak anlayışımızı yayacağız. Bundan sonra İstanbul'u Katar'a pazarlamasınlar, Ankara'yı parsel parsel satmasınlar diye bütün milletimizle işbirliği yapacağız" dedi.

"'BİR MASA KURALIM VE BİRBİRİMİZE KAZANDIRALIM, TÜRKİYE'YE KAZANDIRALIM' DEDİK"

Özgür Özel, İYİ Parti'nin kararına ilişkin şu ifadelere yer verdi:

"Gelelim ittifaklar meselesine. Cumhur İttifakı karşısında tüm muhalefetin bir araya gelmesini ve iş birliği yapmasını savundum. 'İttifak' kelimesini kullanmadım o kelime yıprandı. Bunun için siyasi muhataplarımıza çağrılar yaptık. 30 Kasım'da Sayın Akşener'i ziyaret ettik. 81 ilde aday çıkarma konusunda GİK kararının gözden geçirilip geçirilmeyeceğini önerdim. Ne teklif ediyorsunuz diye sorulduğunda, 'Bir masa kuralım ve birbirimize kazandıralım. Türkiye'ye kazandıralım' dedik. Çok kıymetli ev sahipliği yaptılar. Kendileri GİK'e götüreceklerini söylediler.

'İYİ PARTİ, İYİ İNSANLARIN PARTİSİDİR'

Alınacak iki karara da saygılıyız demiştim. Bu saygıyı sürdürüyoruz. Gittiğimiz tüm ilçelerde ilçe başkanlarını kendi ilçe başkanlarımız gibi ziyaret ettik. İyi Parti seçmeni Atatürk'ü, bayrağını seven çok iyi insanlar aynı bizim gibi insanlar. Eski dosttan düşman olmaz. İYİ Parti, iyi insanların partisidir. Geçmişte birçok başarı elde ettiğimiz, gelecekte de çok şeyi birlikte başaracağız bir partidir. Bundan sonra ittifak arayışımızı toplumsal tabana yayacağız. İstanbul'u Katar'a pazarlamasınlar, Ankara'yı parsel parsel satmasınlar diye bütün milletimizle işbirliği yapacağız."

KYK YURTLARININ HALİ

Konuşmasına, Aksaray'da, KYK yurdu önünde geçirdiği trafik kazasında ölen Mine Nur Uysal'ı anarak başlayan Özel, "Bu işi yakından takip edeceğiz, sorumluları ceza alana kadar bu konuyu takip edeceğiz" dedi. Özel ayrıca KYK yurtlarında yaşananlarla ilgili şikayet hattı oluşturacaklarını bildirdi.

KYK yurtlarında yaşanan ihmallere dikkat çeken Özel, partisinin oluşturduğu bir komisyon ile sorunlar çözülene kadar mücadele edeceklerini bildirdi. Özel, devlet yurtlarında düşen kalite ve artan risklerin iktidar politikalarında süregelen yanlışlar nedeniyle yaşandığını kaydetti.

GÜRÜN, YEREL SEÇİMLERDE ADAY OLMAYACAK

İktidarın gençleri tarikat yurtlarına muhtaç bıraktığına vurgu yapan Özel, "CHP bu oyunu ve sorumluları biliyor" diye konuşan Özel, konunun peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Özel, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün yerel seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. Özel, kararın Gürün tarafından alındığını ve bayrağı genç bir isme teslim edeceğini söylediğini aktardı.

AKP'YE BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Özel'in açıklamalarından satır başları:

"AK Parti Artvin Gençlik Kolları Başkanı Doğukan İslamoğlu'nun ailesi ve AK Parti camiasına baş sağlığı diliyorum.

'ÖĞRENCİLERİN SORUNLARINI DİNLEYECEK KOMİSYON OLUŞTURDUK'

Yurtta yaşanan olaylar ardı arkası kesilmeden devam ediyor. Asansör kazaları, yemekten zehirlenmeler sürüyor. 10 vekilimizle Türkiye'nin dört bir yanındaki KYK yurtlarını denetleyecek, oradaki öğrencilerin sorunlarını dinleyecek bir komisyon oluşturduk. Gençlik kollarımızla birlikte bir gençlik hattı ilan edeceğiz.

Konunun ilgilisi kimse onunla konuşup yurt meselesine müdahale edeceğiz. Neden yurtlarda kalite düştü? Çünkü bu iktidar pek çok yatırıma para buldu. TOKİ'ye yollar, köprüler yaptırdı ama yurt yaptırmadı. Çünkü öğrencilerimiz tarikatların kucağına düşsün, ve bunlar tarafından kindar olarak yetiştirilsin diye. CHP bunu biliyor ve bunun üzerine kararlılıkla gidiyor.

KADIN İSTİHDAMI: MAALESEF CHP’DE ORTALAMANIN ÜSTÜNDE DEĞİL HATTA BİR TIK ALTINDA

Bugün 5 Aralık 1934’te TBMM’de bir düzenleme yapıldı. Bu düzenleme ile kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı verildi. Atatürk bu kararın ardından “Bu karar Türk kadınına sosyal ve siyasi hayatta bütün milletlerin üstünde yer vermiştir. Medeni milletlerin bir çoğunda kadınlardan esirgenen bu hak Türk kadınının elindedir. Onu selahiyet ve liyakatle kullanacaktır” Bu düzenlemeden sonra 1935’te Meclis’e 18 kadın milletvekili girdi. O gün bütün dünyanın gelişmiş ülkelerinden önce böyle bir düzenlemeyi yapan bu düzenlemeye liderliğiyle ön açan, O gün bu Meclis’te görev alarak Türk kadınının mücadelesinde en önemli aşmalarından birini kaydeden ilk kadın milletvekillerimizi ve bugün de Türk kadının en önemli güvencelerinin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla minnetle anıyoruz.

Şimdi işin övünülecek tarafına değil biraz daha öz eleştiri yapılacak ve utanılacak tarafına değinelim. O gün aşamalar kaydedildi Bugün 600 vekilden 119’u kadın. Yüzde 19,8 Hayatın yarısı kadın Meclis’in yüzde 19’u kadın. Maalesef CHP’de ortalamanın üstünde değil hatta bir tık altında. Atatürk’ün yaptığıyla övüneceğiz ama bizim övünebilmemiz için bu mecliste ve her tarafta kadının eşit temsilini savunmamız ve hayata geçirmemiz gerekiyor.

'TORBA KANUNLARA KARŞIYIZ'

Torba kanunlara karşıyız. Ancak torba kanunda öyle bir madde var ki, 7 yıl önce BDDK'yı İstanbul'a taşıdılar. Yılbaşından sonra çalışanlarına kira desteği vermek için 42 bin TL'lik ek ödeme yapılacağını söylüyorlar. Hani herkes eşitti? İstanbul'daki bütün memurlar eşit ama BDDK'cılar daha fazla eşit. Buradan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel başkanına sesleniyorum. O maddeyi düzenleyip; İstanbul'da yaşayan tüm kamu kurumunda çalışan memurlara ve işçilere kira yardımı yapmaya varsan biz buradayız, hodri meydan.

Emeklilerin en az asgari ücret kadar maaş alması gerektiğini söyledik. Bunu önerge olarak Meclis'e getirdik ama AK Parti ve MHP buna yanaşmıyor. Bütün emeklilere AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ı şikayet ediyorum.

'BÖYLE VEDA HER SİYASETÇİYE NASİP OLSUN'

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıklayarak "Böyle veda her siyasetçiye nasip olsun" dedi.

TANJU ÖZCAN ARAMIZA DÖNDÜ

Sadece vedalar değil, kavuşmalar da var. Uzun yıllar Bolu'ya hizmet eden Tanju Özcan da yeniden aramızda. Hoş geldin başkanım.

DEPREM VURGUSU

6 Şubat'ı çok acı bir şekilde yaşadı 10 kentimiz. Dün de Gemlik'te 5.1 büyüklüğünde oldu. Bir şeyler yaptılar ama son derece gereksiz. Deprem odaklı bir kentsel dönüşüme hizmet etmeyen anlayış var. İstanbul depremi yaklaşıyor. Bu konuda merkezi yönetim ne yapıyor? Hiçbir şeyden haberdar değiliz. İBB, İstanbul için 18 milyar TL'lik bir bütçe ayırdı. KİPTAŞ, 20 devasa proje yapıyor, 60 kültür varlığımız güçlendirildi. Ancak merkezi hükümet, İBB'nin elini kolunu bağlamaya çalışıyor.

Sele, yangına, afetlere karşı dirençli kentlerimizi oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. AK Parti anlayışını şikayet ediyoruz. 31 Mart'tan sonra CHP belediyeciliğinin daha da yayılacağının müjdesini veriyoruz.

'CEBİNİZDEN PARANIZI ALANLARA MART AYINDA OY VERMEYİN'

TÜİK'e göre yüzde 62 enflasyon açıkladı. Doğalgaz fiyatını sıfıra indirerek TÜİK, enflasyon oranını düşürmüştür. TÜİK'in ortaya attığı 62 bir yalan olarak ortada kalsa tamam. Ancak bu rakam üzerinden yarın asgari ücret ve zam oranları hesaplanacak. Dana etinde artış yüzde 137, yiyecek içecekte bu oran yüzde 108. TÜİK'e göre yüzde 62. Gerçek enflasyon bunun üzerindeyse bunlara inanmayın. Cebinizden paranızı alanlara mart ayında oy vermeyin.

Gelelim ittifaklar meselesine. CHP lideri olarak tüm muhalefetin bir araya gelmesini ve işbirliğini savundum. İttifak kelimesini kullanmadım o kelime yıprandı. Bunun için siyasi muhataplarımıza çağrılar yapıyoruz. 30 Kasım'da Sayın Akşener'i ziyaret ettik. 81 ilde aday çıkarma konusunda GİK kararının gözden geçirilip geçirilmeyeceğini önerdim. Ne teklif ediyorsunuz diye sorulduğunda, bir masa kuralım ve birbirimize kazandıralım, dedik. Çok kıymetli ev sahipliği yaptılar. Kendileri GİK'e götüreceklerini söylediler.

İYİ PARTİ KARARINA İLK YORUM

Alınacak iki karara da saygılıyız demiştim. Bu saygıyı sürdürüyoruz. Gittiğimiz tüm ilçelerde ilçe başkanlarını kendi ilçe başkanlarımız gibi ziyaret ettik. İYİ Parti seçmeni Atatürk'ü, bayrağını seven çok iyi insanlar aynı bizim gibi insanlar. Eski dosttan düşman olmaz. İyi Parti, iyi insanların partisidir. Geçmişte birçok başarı elde ettiğimiz, gelecekte de çok şeyi birlikte başaracağız bir partidir. Bundan sonra toplumsal ittifak anlayışımızı yayacağız.

Bundan sonra İstanbul'u Katar'a pazarlamasınlar, Ankara'yı parsel parsel satmasınlar diye bütün milletimizle işbirliği yapacağız."


NE OLMUŞTU?

Millet İttifakı, cumhurbaşkanlığı seçiminin kaybedilmesinden sonra dağılmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan genel başkanlık koltuğunu kapan Özgür Özel, özellikle İstanbul ve Ankara gibi şehirler için ‘işbirliği’ istemişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da bu konuda umutlu olduğunu söylemişti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 81 ilde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le 30 Kasım’da bir araya gelmişti.

Özel, Akşener’e yerel seçimler için ‘işbirliği‘ teklif etmişti. Söz konusu teklif, dün ( 4 Aralık) İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nda (GİK) görüşülmüştü.

Toplantıya ilişkin basına bilgi veren İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, teklifi oy çokluğuyla reddettiklerini belirterek “Genel İdare Kurulumuz, 2024 yerel seçimlerine İYİ Parti’mizin hür ve müstakil olarak girmesi kararını almıştır. Karar oy çokluğuyla alındı. Tartışmaya kapalı. Hayırlı uğurlu olsun” demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar