Özgür Özel: Tayyip Bey ve ailesi İsrail ticaretinden pay alıyor

Özel, TRT'nin kendilerine az süre vermelerini eleştirerek "TRT'yi cenazeme istemiyorum, dirimde olmayanın ölümde de gözü olmasın" dedi. Özel, İsrail ile ticarete dikkat çekerek "Tayyip Bey ve ailesi İsrail ticaretinden pay alıyor" açıklamasında bulundu.

Artı Gerçek - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimler öncesi son grup toplantısında TRT'nin yayın politikasına tepki gösterdi. TRT'nin muhalefet ve iktidar adaylarına ayırdığı dakikaları kıyaslayan Özel "Beni ne zaman vereceksin, ölürsem cenaze törenimi canlı verecekler. Dirime gelmeyen ölüme de gelmesin" dedi.

Gazze Savaşı'nda ölen insanları hatırlatan ve ardından Cumhurbaşkanı Rece Tayyip Erdoğan'ın Sakarya mitingine katılan bazı kişilerin açtığı "İsrail ile ticaret utancı sonlandırılsın" pankartını hatırlatan Özel, İsrail ile yapılan ticarete değindi.

Özel, Meclis'in kapanmasına günler kala iktidara içerisinde 17 bin TL olan bir 'emekli kart' çıkarma çağrısında bulundu. Özel, kıyma hesabıyla emekli ikramiyesinin alım gücünün erimesine de dikkati çekti.

CHP lideri Özgür Özel, partisinin Meclis'teki Grup Toplantısı'nda konuştu. Özel, "Pankartı açanlar biliyorlar ki ticareti Erdoğan'ın ailesi yapıyor. Cuma namazına Erdoğan'la 300 araçla giden etrafındaki iş adamları yapıyor. Biliyorlar ki Tayyip Bey ve ailesi İsrail ticaretinden pay alıyor" dedi.

Özel, Memleket Partisi'nden CHP'ye katılan 3 isme rozetlerini takarak "Memleket Partililer ile CHP'liler arasında bir sorun olmaz. Burası herbirine kapısının ardında kadar açık olduğu, birileri babaevinden uzak kaldıysa sıcak bir çorba ve ev olarak tuttuğumuz babaevimizdir" dedi.

1 Ocak 2024 tarihinden bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'li yöneticilerinin TRT'de 2 bin 592 dakika yer aldığını aktaran Özel, kendisine sadece 43 dakika yer verildiğini aktardı.

TRT ile ilgili tabloyu gösteren Özel, "Murat Kurum 29 dakika 12 saniye verilmiş, rakibi sayın Ekrem İmamoğlu 0. İzmir adayı Hamza Dağ 26 dakika 30 saniye, rakibi Cemil Tugay'a 0. Turgut Altınok 17 dakika 50 saniye, sayın Mansur Yavaş 0" ifadelerini kullandı.

Özel, şunları söyledi:

"Er geç, yarın öbür gün ölür de gidersek dirime gelmeyen ölüme de gelmesin. Hiçbir yere yasak koymadım, TRT'yi cenazeme istemiyorum."



Özel, şunları söyledi:

"Er geç, yarın öbür gün ölür de gidersek dirime gelmeyen ölüme de gelmesin. Hiçbir yere yasak koymadım, TRT'yi cenazeme istemiyorum."

TRT YAYINI KESTİ

Özgür Özel, TRT'yi eleştirdiği anda konuşmayı canlı yayınlayan TRT Haber yayını kesti. Özgür Özel, "Ben TRT dediğim anda TRT yayından çıkmış" tepkisini gösterdi." />

TRT YAYINI KESTİ

Özgür Özel, TRT'yi eleştirdiği anda konuşmayı canlı yayınlayan TRT Haber yayını kesti. Özgür Özel, "Ben TRT dediğim anda TRT yayından çıkmış" tepkisini gösterdi.

'MADENLER ALARM VERİYOR'

Erzincan İliç'teki maden faciasını hatırlatan ve madenler alarm vermeye devam ettiğini belirten Özel, "Bu kazaları durdurmak için kanun yapmayan ne yapıyor? Murat Kurum'un ÇED raporuna onay verdiği karar ve o karardan sonra Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Anagold firmasının vergi borcunun silinmesi. Böyle bir vicdansızlık, böyle bir kayırmacılık, Türkiye'de çıkarılan altının yüzde 98'inin yurtdışına gittiği bir düzenle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN MESAJI

Hafta sonu Sosyalist Enternasyonal toplantısı için Madrid'de olduğunu belirten Özel, "Daha önce mektupla çağrıda bulunmuştuk, 'Hamas'ın yaptığı saldırılardan sonra İsrail'in verdiği cevap çocuk ve kadınları öldürmüştür' dedim. 'Gelin dünyadaki barışı savunan partiler olarak Filistin'deki mezalimi bitirelim' dedim" diye konuştu.

'BU TİCARETİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN AİLESİ YAPIYOR'

Özel, şunları söyledi:

"Erdoğan Sakarya'da bir miting yaptı. Mitingde bir pankart açtılar 'İsrail ile ticaret sonlandırılsın' diye. Sonra kahraman Türk polisine apar topar pankartı toplattılar. Pankart, bir talep pankartı. Pankartı açanlar biliyorlar ki bu ticareti Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesi yapıyor."

'MECLİS'İ VURDULAR, MECLİS'İN CANINA OKUDULAR'

Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"İdlib'deki 34 canımızı hangi ülkenin savaş uçakları taarruzla şehit etti? Sen onların nasıl hesabını sormadın. Seni kapıya koyanlara en yakın dost diyorsun. Günü geldiğinde hesap soracağız.

TRT Anayasal bir kurum. TRT Kanunu, Anayasa'ya dayanarak çıkarılmış. Anayasa diyor ki 'TRT özerktir ve tarafsızdır.' O tarafsız TRT, Murat Kurum 29 dakika Ekrem İmamoğlu 0, Hamza Dağ 26 dakika Cemil Tugay'a 0, Turgut Altınok'a 17 dakika Mansur Yavaş 0.

Yapmış oldukları yayında tarafsız davranacaklarını bu Meclis talimat vermiş. İşte AKP'nin bir kamu televizyonunu kendi yayın organı haline getirdiğinin göstergesi. 1 Ocak'tan bu yana Recep Tayyip Erdoğan 2 bin 952 dakika bana 43 dakika. Genel Merkez yanarsa haber yapacaklar herhalde. Beni de ölürsem cenaze törenimi verecekler herhalde. Bir gün ölürsem TRT'yi cenazeme istemiyorum.

15 Temmuz akşamı uçaklar uçmaya başladı, tanklar harekete geçti. Haber geldi, asker darbe yapıyor. Ankara'daki milletvekillerini Genel Merkez'e çağırdık. 'Darbenin kimden geldiğine bakmaksızın, biz bu darbede demokrasiden Meclis'ten yana olmalıyız' dedim. 'Darbeye teslim olmayız, demokrasinin arkasındayız, darbenin karşısındayız' dedik. Meclis'i vurdular. Meclis'in canına okudular F-16'larla. Darbe gecesi Atatürk'ü hatırlayanlar bugün TRT'nin yayınında TRT'nin adını anınca yayını kesiyorlar."

İLİÇ TEPKİSİ

2023 mayıs seçimlerinden bu yana TBMM Genel Kurulu'na 44 tane maden teklifi geldi ve yasalaştı. İçinde madencilerin iş sağlığı ile ilgili tek bir madde yok. Murat Kurum'un imzasıyla ÇED raporunun verilmesi, daha sonra Erdoğan'ın imzasıyla Anagold'un vergi cezasının silinmesi... Böyle bir vicdansızlık, kayırmacılık... Bunu yapanlar milletin karşısına çıkıp "milletimizi ezdirmeyiz" diye açıklama yapıyorlar.

İSRAİL KARŞITI PANKARTIN TOPLATILMASI

Madrid'de Sosyalist Enternasyonal zirvesindeydik. Orada da söyledim, Hamas'ın yaptığına karşı İsrail'in cevabı sivilleri hedef almıştır. Ukrayna'daki çocuklar da bizim, Gazze'deki çocuklar da bizim. Gelin bu mezalimi bitirelim dedim. Ben bunları söylerken Erdoğan Sakarya'daydı. İsrail'le ticaret utancı sonlandırılsın diye pankart açıldı. Apar topar toplatıldı. Pankartı açanlar biliyordu ki bu utancı, Recep Tayyip Erdoğan ailesi yapıyordu."

RAMAZAN PİDESİ FİYATI

Özgür Özel, ramazan pidesi fiyatı hakkında şu tepkiyi gösterdi:

"31 Mart seçimlerinden sonra kemer sıkma, zamlar ve tasarruf genelgeleri ardı ardına gelecek. 31 Mart'a kadar her şeyi bastırıyorlar. Ramazan pidesi fiyatı 15 lira yapılmış. Pide yüzde 50 zamlanmış. İşin içinde bir oyun var. Geçen sene 300 gram pide 10 lira, bu sene 250 gram pide 15 lira. Zam yüzde 80! Hani enflasyon yüzde 64'tü."

'EMEKLİ KART' ÇAĞRISI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın emeklilere aylık bin lira verdiği 'Ankara Kart' uygulamasını anımsatan Özel, "Gelin bu kartı emekli kartına çevirelim. Biz elimizden geleni yapmaya hazırız. Bir Emekli Kart çıkaralım ve bu zulmü bitirelim" çağrısında bulundu.

İKTİDARA 'İŞSİZLİK FONU' TEPKİSİ

İşsizlik Fonu ile ilgili iktidara tepki gösteren Özel, şunları kaydetti:

"İşsizlik Sigorta Fonu ile ilgili bir düzenleme var. Bunlar duble yapımlarında bile bu fonu kullandılar. Sonra gelinen noktada 2023 yılında İşsizlik Sigorta Fonu'ndan işçiye ödenen para yüzde 18.5, işverene verilen teşvik yüzde 67. Kanun diyor ki İşsizlik Sigorta Fonu'ndaki biriken toplam kaynağının en fazla yüzde 30'u kullanabilir. Bunu yüzde 50'ye çıkarıyorlar. İşçinin kumbarasından işverene bir şey ödenmesine ilk günden beri karşı çıktık."

'İTTİFAK ORTAĞINA SİRK CAMBAZI DİYOR'

"Bir yandan da Erbakan'ın milli görüş gömleğini çıkarıp başka şeyler kuşananlar, Erbakan'ın siyasi çizgisine husumet duyarken, 14 Mayıs seçimlerinde Fatih Bey'in siyasi hareketine sarılmıştı. Bu seçimde 'Biz ayrı giriyoruz' dediler. Bizim de eski ittifak ortaklarından ayrılanlar var. Biz iki kelimeyle cevap veriyoruz, canları sağolsun. Çünkü biliyoruz ki eski dosttan düşman olmaz.

TÜRKİYE İTTİFAKI VURGUSU

İki taraf da ittifak ortağından ayrılmış, biz iyi insanlar diyoruz, yakasında güneş olan birini görünce gidip sarılıyoruz, bir yandan hocasının emaneti ve ittifak ortağına ağzına geleni söyleyen ve "sirk cambazı" diyen Erdoğan, kendisine soru soran A Haber'e "Kendine gel, haddini bil. Ben onların adını ağzıma almam" diyor. Bir korku ve suç ittifakıdır Cumhur İttifakı. Bunların gücünü dengelemenin tek yolu 31 Mart'ta Türkiye İttifakı'dır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar