Özgür Özel açıkladı: CHP’nin Türkiye Belediyeler Birliği adayı Ekrem İmamoğlu

Özgür Özel açıkladı: CHP’nin Türkiye Belediyeler Birliği adayı Ekrem İmamoğlu
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'cumhurbaşkanlığı provası' olarak görünen Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı için adaylarının Ekrem İmamoğlu olduğunu açıkladı. Özel, Selahattin Demirtaş'ı ziyaretinin ise henüz netleşmediğini belirtti.

Artı Gerçek - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kobanê Davası kapsamında 4 Kasım 2016’dan bu yana Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yönelik ziyaret planının netleşmediğini söyledi.

Özel ayrıca, 'Cumhurbaşkanlığı provası' olarak görülen ve haziran ayında yapılacak Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanlığı için adayın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu duyurdu.

Özel, Gezi Davası tutuklusu Tayfun Kahraman'ın kızı Vera'nın kreş mezuniyetine katıldı, daha sonra da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

'YAVAŞ VE İMAMOĞLU ARASINDA ÇEKİŞME YOK'

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı seçimleri için adaylarının kim olacağı konusundaki soru üzerine Özel, "Ekrem İmamoğlu'na teklif ettik. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu arasında çekişme falan yok. Türkiye Belediyeler Birliği Başkan adayımız Ekrem İmamoğlu'dur" şeklinde konuştu.

Özel, tutuklu eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a gerçekleştireceği konuşulan ziyaretin ise henüz netleşmediğini söyledi.

TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ SEÇİMLERİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ İÇİN ‘PROVA’ NİTELİĞİ TAŞIYOR

TBB seçimleri için ayaklık konusunda Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın istekli olduğu belirtiliyordu. Çünkü TBB seçimleri kritik bir seçim olarak yorumlanırken, bu seçimlerin cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir prova niteliği taşıdığı belirtiliyor.

TBB seçimlerinin ‘cumhurbaşkanlığı provası’ olarak görülmesinin önemli bir nedeni de resmi olarak bütün belediyelerin TBB’ye bağlı olması. Bu kapsamda TBB Başkanı tüm Türkiye’yi gezerek, ziyaretler, açıklamalar, toplantılar, basın açıklamaları gibi etkinliklerde bulabiliyor. Bu nedenle, TBB seçimleri göre önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir ‘prova’ niteliği taşıyor.

Seçimlerde oy kullanacak 600 delegenin yüzde 60’nı CHP’li meclis üyeleri oluşturuyor. Bu da CHP'nin tek aday belirlemesi durumunda bu kişinin seçilmesine garanti olarak görünüyor.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYI BELLİ DEĞİL

21 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenen Türkiye Belediyeler Birliği meclis üyesi seçiminde CHP’nin blok listesi 835 oyla seçilmiş, AKP ise 621 oy almıştı. Cumhur İttifakı'nın aday çıkarıp çıkarmayacağı ise henüz belli değil. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar