Özgür Özel'den Başak Demirtaş'ın olası adaylığına ilişkin ilk yorum: Saygı duymak gerek

CHP lideri Özel, Başak Demirtaş'ın olası İstanbul adaylığına ilişkin yorumda bulundu. Özel, "Bize karşı yapılan her türlü saygısız yaklaşımı boşa düşürmesi açısından son derece önemlidir" ifadesini kullanarak karara saygı duyulması çağrısı yaptı.

Artı Gerçek - Artı Gerçek'e İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adaylığı için “Parti uygun görürse düşünebilirim” açıklaması yapan Başak Demirtaş'ın olası adaylığıyla ilgili soruya yanıt veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Herkesin saygı duyması gerek" yorumunda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dersim'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başak Demirtaş'ın olası adaylığı ile ilgili konuşan Özel, "Her Türk vatandaşının hakkı olan seçme ve seçilme hakkını kullanmaya ilişkin irade beyanı veya 'katkısı olacaksa düşünebilirim' demesi herkesin saygı duyması gereken bir yaklaşımdır. Bize karşı yapılan her türlü saygısız yaklaşımı boşa düşürmesi açısından son derece önemlidir" dedi.

'İMAMOĞLU İSTANBUL'A İYİ GELDİ'

Gerçekleşmemiş bir adaylık üzerinden yorum yapmanın mümkün olmadığını kaydeden Özel, "CHP olarak duruma şöyle bakıyoruz; Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkanlığı bütün İstanbul'a iyi geldi. O yüzden biz CHP olarak İmamoğlu'na bir kez daha bu görevi talep etmesi için bir yetki verdik. İstanbullular yetki verirse 5 yıl daha ranttan,partizanlıktan uzak bir belediyecilik olacak" diye konuştu.

Önümüzdeki hafta içinde Parti Meclisi'nde (PM) çok sayıda belediye başkanı adayını daha açıklayacaklarını bildiren Özel, "Önümüzdeki hafta oldukça mesafe alacağımızı düşünüyorum" dedi.

'MERKEZ BANKASI'NDA VESAYET SAVAŞI YAŞANIYOR'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan ile ilgili iddialara da değinen Özel, "Merkez Bankası Türkiye'nin en köklü kurumlarından birisi. İddiaların tamamını doğru kabul ederek ya da yanlış kabul ederek haksızlık etmek veya bilmeksizin korumak istemem. Merkez Bankası'nda vesayet savaşı yaşanıyor. İtibar suikastı diyenler var. Merkez Bankası gibi bir kuruma yakışmıyor. Saray entrikaları ile başkan değiştiriliyor. Merkez Bankası'nın bu entrikalara ihtiyacı yok. İtibar suikastı doğru değil. Demokrasilerde Merkez Bankası Başkanı saray entrikaları ile değiştirilmez. Bu kurumda ne itibar ne haysiyet bıraktılar" ifadelerini kullandı.

'EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE YÜKSELTİLMELİ'

Emekli maaşlarında yapılan yetersiz zamma da değinen Özel, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi talebini yineledi.

Yapılan zam oranına ilişkin konuşan Özel, "Güya zam yaptılar. Bu yetmez. Bu açlık demektir, sefalet demektir, yoksulluk demektir. Şimdi seyyanen zam diyorlar. Seyyanen zam vereceksen 7 bin lira vereceksin ki en az asgari ücret seviyesine gelsin. Bu Kanun'a da yazılmalıdır. En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalıdır" diye konuştu.

BAŞAK DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkanlığına aday olacağı iddialarına ilişkin konuştu. Özel, ''Başak Demirtaş'ın yaklaşımı herkesin saygı duyması gereken bir yaklaşımdır'' dedi.

'BOŞA DÜŞÜRMESİ AÇISINDAN DA SON DERECE ÖNEMLİDİR'

"Başak Demirtaş'ın yaklaşımı herkesin saygı duyması gereken bir yaklaşımdır'' diyen Özel şöyle konuştu:

''DEM Partisi'nin Parti Meclisi'nin bir açıklaması var; 'Kent uzlaşısı arayacağız.' diye. Biz de üzerlerinde kentin uzlaşabileceği belediye başkan adayları arıyoruz bunun dışında DEM Parti'nin yaptığı açıklama, Parti Meclisi'nde aldığı karar ve bizim adaylıklarımızın birbiriyle ilgisi ya da gizli kapılar arasında bir görüşme yok zaten ilan edilen adaylardan da bunu hep birlikte izliyorsunuz.

Başak Hanım'ın her Türk vatandaşının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hakkı olan seçme ve seçilme hakkını kullanmayla ilgili kendisine ilişkin irade beyanı veya bir katkısı olacaksa düşünebilirim denen yaklaşım herkesin saygı duyması gereken bir yaklaşımdır ama bundan önce bize karşı yapılan saygısız bütün saldırıları boşa düşürmesi açısından da son derece önemlidir.''

'BUNLARIN HEPSİ, RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN SEÇİM YALANINDAN İBARET'

Özel, DEM Parti'yle görüşmeye ilişkin de şu ifadeleri kullandı:

"Bir yandan da iktidar partisinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, işi gücü bırakmış CHP ile uğraşıyor. Sürekli tutturmuş, ‘DEM, DEM, DEM’ diyor. Buradan açıkça söylüyoruz: Meclis’teki grubu bulunan hiçbir siyasi parti ve bu milletten oy alan hiçbir siyasi parti bizim gözümüzde şeytan değildir. Randevu istediler, verdik, geldiler, görüştük. Seçimlerini yaptılar, tebriklemeye, hayırlısı olsun ziyaretine gittik.

Şuradan ilan ediyoruz ki bizim DEM Parti ile Tayyip Bey istemiyor diye ilişkimizi koparacak kadar seçmenine saygısız değiliz. Ama yine buradan ilan ediyoruz ki DEM Parti ile gözünüzün önünde ne ilişki kuruyorsak onu kuruyoruz. Yani, ‘Kapalı kapılar ardında konuşuyorlar. Gizli anlaşmalar yapıyorlar, şunu yapıyorlar, bunu yapıyorlar...’ Bunların hepsi, Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim yalanından ibarettir. DEM Parti resmi bir partidir, her parti gibi gözler önünde ilişki içindeyiz."

NE OLMUŞTU?

Başak Demirtaş, Artı Gerçek’ten İrfan Aktan’a İBB için adaylık iddialarına ilişkin konuşmuştu. Demirtaş görüşmede, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” ifadelerini kullanmıştı.

Başak Demirtaş, “Bu durumda birilerine kazandırmak veya kaybettirmek için değil, İstanbul’da kazanmak için yarışa gireriz ve iddialı oluruz” demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar