Özgür Özel'den İYİ Parti'ye: Karşılıklı kaybettirmek harakiri olur

Özgür Özel'den İYİ Parti'ye: Karşılıklı kaybettirmek harakiri olur
CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, yerel seçime kendi adaylarıyla girme kararı alan İYİ Parti’ye seslendi: İttifak yapmayıp karşılıklı kaybettirmek harakiri olur... Ankara, İstanbul’u kaybetmenin maliyetine ne CHP, ne kaybettiren katlanabilir.

Artı Gerçek - CHP’nin 4-5 Kasım’da yapılacak 38. Olağan Kurultay'da Genel Başkan Adayı olan Grup Başkanı Özgür Özel, göreve seçilmesinin ittifaklar için yeni bir müzakere zemini yaratacağını savundu. Seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı alan İYİ Parti ile de "beyaz bir sayfa" açacağına inandığını belirten Özel, “İYİ Parti’yle ittifak yapmayıp karşılıklı kaybettirmek harakiri olur” dedi.

'İYİ PARTİ SEÇMENİ CHP SEÇMENİNDEN ÇOK FARKLI DÜŞÜNMÜYOR'

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın ile özel bir söyleşi gerçekleştiren Özel, "İYİ Parti, kendi adaylarını çıkarmaya kararlı görünüyor. Bu nedenle de Ankara, İstanbul’u kaybedebileceğiniz yorumları var… Onları nasıl ikna edeceksiniz?" sorusuna yanıtında "Ankara, İstanbul’u kaybetmenin maliyetine ne CHP katlanabilir, ne kaybettiren katlanabilir" diyerek şöyle devam etti:

"İYİ Parti seçmeninin yüzde 90’a yakını AK Parti’yle işbirliğine sıcak bakmıyor. Ve belli sorulara verdiği cevaplardan, CHP seçmeninden çok farklı düşünmediği ortada. O yüzden seçmenin taleplerine rağmen bir şey yapılmaz.

'YENİ BİR SAYFA AÇABİLECEĞİMİZE İNANIYORUM'

Bugünkü gerilimi, kızgınlığı ve kendi kimliği ile ilerleyip toplumda yaratacağı karşılığı görme kararlılığını anlıyorum. Ama yerel seçim gelirken, göreve geldiğimizde mutlaka bütün görüşmemiz gereken herkesle görüşeceğiz. Ben İYİ Parti’yle yeni bir sayfa açabileceğimize inanıyorum.

'YENİ BİR YOL BULUNACAK'

Onlar açısından da bizim açımızdan da ittifak yapmayıp, karşılıklı kaybettirmek harakiri yapmak olur. Siyasette harakiri diye bir şey yok. Kazanamayacağını bile bile tabanının daha reaksiyon duyduğu bir partiye kazandırmanın ağır maliyetleri var. Ama bunu sadece İYİ Parti’nin sırtına yük olarak vurmayı da doğru bulmam. Oturulup konuşulacak, yeni bir yol bulunacak."

İSTANBUL KONGRESİ UMUDUNU ARTIRDI MI?

Özel'e, CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı'na 'değişimcilerin' desteklediği Özgür Çelik’in seçilmesi ile kendisinin genel başkanlık umudunun artıp artmadığı da soruldu. Özel, "Tüm değişim isteyenlerin oyunu alabileceğinizi düşünüyor musunuz?" sorusuna yanıtında, "bu sonucun kendilerini destekleyen kitleyi daha da bütünleştirdiğini" söyledi.

CHP Grup Başkanı, şu ifadeleri kullandı:

"Tabii değişim isteyen herkesin, bir tek adayda birleşmesi, adayın kimliğinden bağımsız olarak, çok beklenen bir şey değildir. Bana beklediğimin üzerinde, azımsanmayacak bir destek var. Kurultay yaklaştıkça, değişim kanadında bir konsolidasyon, bir araya gelmenin arttığını görüyoruz.

Ama başta değişim deyip, bu değişimi bizim ortaya koyduğumuz anlayış, vizyon, tutum ve kadro hareketinden liderin değişimi ve “O değişen kadroda ben de kendime yer bulamam” diye düşünüp de bu süreçte bize kendini çok yakın hissetmeyenler de var ve onlar farklı düşünüyorsa, buna da saygı duymak gerekiyor.

Ama İstanbul Kongresi'nden ve Türkiye’nin dört yanından alınan sonuçların, bizi destekleyen kitleyi daha da bütünleştirdiğini görüyoruz."

SÖYLEŞİNİN TAMAMI

Öne Çıkanlar