Özgür Özel’den Tarihi Kentler Birliği açıklaması: Delege sayımız 424 ama Mansur Yavaş 495 oy aldı

Özgür Özel’den Tarihi Kentler Birliği açıklaması: Delege sayımız 424 ama Mansur Yavaş 495 oy aldı
Tarihi Kentler Birliği başkanlığına Mansur Yavaş seçildi. Özgür Özel, “Bizim delege sayımız 424 olmasına rağmen 495 oy aldık. Cumhur İttifakı 216 eksik oy aldı. Bu karşı taraftaki dağınıklığı gösteriyor” dedi.

Artı Gerçek - Tarihi Kentler Birliği Başkanlığına Mansur Yavaş’ın seçilmesini değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, “Bizim oradaki toplam delege sayımız 424 olmasına rağmen Mansur Bey 495 oy alarak başkan seçildi. Rakibi Mehmet Öztürk de 221 oy aldı. AKP'nin Cumhur İttifakı adayı AKP MHP Büyük Birlik Partisi oylarından 216 eksik oy aldı. Cumhur İttifakı'nın toplam alması gereken 437 olması gerekirken 221 oy aldılar ve 216 eksik oy aldılar. Bu karşı taraftaki dağınıklığı ve bizim tarafta işlerin ne kadar yolunda gittiğini gösteriyor” dedi.

Özgür Özel, Ege Belediyeler Birliği ziyaretinde İzmir temasları kapsamında son olarak Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ferdi Zeyrek’i ziyaret etti.

BELEDİYELER BİRLİĞİ SEÇİMLERİ

Ege Belediyeler Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerine değinen Özgür Özel, ‘demokratik ve katılımcı yönetim’ vurgusu yaparak şunları söyledi:

"Ege Belediyeler Birliği 1986 yılında İzmir’de kurulmuş bir birlik olarak 1994 yılında merkezi Manisa’ya taşınmış bir birliktir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkanı olarak Ege'deki belediye başkanları partimiz tarafından bu göreve layık görülmesi bizim açımızdan çok onur vericidir. Bunu da söyleyeyim… Yapılan seçimdeki mutabakat, tüm belediyelerin, büyükşehirlerin, İl belediyelerinin CHP’de olması son derece mutluluk verici bir durum. CHP, sadece kıyılara sıkışmış bir görüntüden Ege’deki bütün belediyeleri kazanan, nüfusun yüzde 65’inin CHP’li belediyelerin yönettiği bir noktaya geldi. Türkiye Belediler Birliği seçimini Sayın Ekrem İmamoğlu kazandı. Orada biz AK Parti ve MHP’nin yaşattıkları geçmiş pratiklerden farklı olarak kendilerine teklifte bulunduk. ‘Gelin hepsi kendi gücünde temsil edilsin’ dedik. Ama kendileri liste çıkardılar. Biz İYİ Parti'yle Yeniden Refah Partisi'yle, Dev Parti'yle kurduğumuz büyük ittifakta belediyeler birliğinin yönetimini kazandık. Tek başımıza da alabilirdik ama çoğulculuktan yanayız. Yönetirken de AK Parti'nin yaptığı gibi sadece Cumhur İttifakı'na belediyeler birliğinin imkanlarını seferber etmek yerine herkesin gücü nispetinde bu imkanlardan yararlanmasıyla bir yönetim anlayışımız olacak.

'CUMHUR İTTİFAKI 216 EKSİK OY ALDI'

Biz, Türkiye Tarihi Kentler ve Belediyeler Birliği’nin başkanlığına Sayın Mansur Yavaş’ı aday göstermiştik. Orada Cumhuriyet Halk Partisi'nin çoğunluğu yoktu. Sonuçlar biraz önce ortaya çıktı. Bu sonuçları büyük bir memnuniyetle değerlendiriyorum. Bizim oradaki toplam delege sayımız 424 olmasına rağmen Mansur Bey 495 oy alarak başkan seçildi. Rakibi Mehmet Öztürk de 221 oy aldı. AKP'nin Cumhur İttifakı adayı AKP MHP Büyük Birlik Partisi oylarından 216 eksik oy aldı. Geçtiğimiz günlerde AKP adayının on iki oy eksik kalmasıyla AKP’ye bu fireler bulunsun, partiden atılsınlar, hesap sorulsun gibi yaklaşımları biz dikkatle ve endişeyle takip ediyorken bugün AKP, MHP ve Büyük Birlik Partisi'nin birlikte davranan Cumhur İttifakı'nın toplam alması gereken 437 olması gerekirken 221 oy aldılar ve 216 eksik oy aldılar. Bu karşı taraftaki dağınıklığı ve bizim tarafta işlerin ne kadar yolunda gittiğini gösteriyor. Oysa biz burada da onlara gelin birlikte olalım demiştik ama kabul etmemişlerdi. Yani sadece içlerinden bazılarına değil. Ama olanlar bizim bu paylaşma teklifimizi algılayamadılar. Çoğunluklarına güvendiler. Ama bugün orada ortaya çıkan durum kendileri açısından son derece hazindir. Biz en adil şekilde yöneteceğiz. AK Partilileri ve MHP’lileri ötekileştirmeden herkesin gücü nispetinde herkesin istifade etmesini sağlayacağız. SODEMCEN’in SODEM'in oluşturduğu yeni yapılar CHP’li sosyal demokrat belediyelerin eşgüdümünüzü alırken Belediyeler Birliği üzerinden de bütün bu bölge birlikleri üzerinden de çok önemli çalışmaları koordinasyonları, eşgüdümleri, denetimleri ve eğitimleri hep birlikte sağlamak niyetindeyiz. Bizim yönettiğimiz kurumlar kısa sürede Türkiye’nin en iyi kurumları haine geliyor. Ben bu birliğin çok iyi işler yapacağına inanıyorum.” (ANKA)

Öne Çıkanlar