Özgür Özel’in DEM Parti ziyareti sona erdi: Bu görüşmelerin Türkiye demokrasisi için çok faydalı olduğuna inanıyoruz

Özgür Özel, DEM Parti'yi ziyaret etti. Ortak açıklamada konuşan Özel, "Bu görüşmelerin Türkiye demokrasisi için çok faydalı olduğuna inanıyoruz" dedi. Bakırhan da, “Kürt meselesi, kayyımlar başta olmak üzere meseleleri konuştuk” ifadelerine yer verdi.

Seda TAŞKIN


ANKARA - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti'yi ziyaret etti. Yaklaşık bir buçuk saat süren heyetler arası görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan genel başkanlar, verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve demokrasi için siyasi partilerin diyalog halinde bulunmasının önemli olduğunu vurguladılar.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Parti Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Özel ve Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftti, Gökhan Zeybek ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke eşlik etti. Özel’i DEM Parti eş genel başkan yardımcıları Mehmet Rüştü Tiryaki ve Özlem Gündüz karşıladı.

Devam eden görüşmede, Özel’in Hatimoğulları ve Bakırhan'a 'hayırlı olsun' dileklerini ilettiği öğrenildi. Yapılacak görüşmede yerel seçimler ve olası iş birliklerinin gündeme gelmesi bekleniyordu. Ayrıca, Görüşme sonrası ortak bir basın açıklaması yapılması öngörülüyordu.

Parti heyetleri arasında saat 15.00'da başlayan görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, ortak basın toplantısı düzenledi.

BAKIRHAN: ÇOK VERİMLİ BİR GÖRÜŞME OLDU

İlk olarak açıklama yapan Tuncer Bakırhan, şu açıklamalarda bulundu:

“Bugün genel merkezimizde CHP genel başkanı sayın Özgür Özel ve heyetini karşıladık. Çok verimli bir görüşme oldu. Başta ekonomik kriz olmak üzere demokrasi, Kürt meselesi, kayyımlar başta olmak üzere Türkiye’nin yaşamış olduğu meseleleri konuştuk. Partimizin sürekli dile getirdiği bir konu var; siyasi partiler sorunu diyalog ile çözer. Bu kadar sorun yaşandığı bu süreçte muhalefet partilerinin daha çok ihtiyacı var. Umarım ilerideki süreçte de diyalog ve müzakere sürecini devam ettirirler. Kendilerine hoş geldiniz diyoruz.”

ÖZEL: SİYASİ PARTİLERİN ARASINDAKİ DİYALOG EN ÖNEMLİ TEMEL TAŞLARDAN BİRİ

Daha sonra konuşan Özgür Özel, şöyle konuştu:

“Değerli arkadaşlar hepinize merhaba. Sayın eş Genel Başkanlara heyetimize göstermiş oldukları misafirperverlik için teşekkür ediyoruz. Dem Partisi’ni yeni ismiyle Genel merkezinde ziyaret ettik. Daha önce mecliste görev yaptığım her aşamada da şunu vurgulamıştım; siyasi partilerin arasındaki diyalog hem o ülkenin demokrasisi açısından hem o parlamentonun üretkenliği açısından hem de o ülkedeki toplumsal barış açısından en önemli temel taşlardan biridir. Bu olmazsa olmaz.

'ÖNÜMÜZDEKİ SÜRECİ DEĞERLENDİRDİK'

Biz kurultayımızı yaptık. Kurultayımızı yaptıktan sonra Sayın Eş Genel Başkanlarım arayarak kutlamışlardı. Sonra takvime baktığımda onlar da bizden hemen önce kurultaylarını yapmışlardı. Bizim kurultay yoğunluğumuz içinde bir hayırlı olsun ziyareti gerçekleşmemişti. Ben bugün heyetimizle birlikte o ziyareti gerçekleştirdim. Tabi görevlerinde başarılar diledik, karşılıklı bu başarı dileklerini ifade ettik. Sayın Eş Genel Başkanın da ifade ettiği gibi bir araya gelmişken yapmamız gereken bir şeyi yaptık; Türkiye’yi değerlendirdik, dünyayı değerlendirdik ve önümüzdeki süreci değerlendirdik.

Çok verimli, çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiğimizi ifade etmek isterim. Bundan sonraki süreçlerde de diyaloğumuz, karşılıklı görüşmelerimiz sürecek. Biz bu diyaloğun, bu görüşmenin Türkiye demokrasisine çok önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Ben bir kez daha kendilerine ve Dem Genel Merkezi’nde bizleri ağırlayan hem tüm siyasilere hem de emekçilere Cumhuriyet Halk Partisi adına teşekkür ediyorum.”

HATİMOĞULLARI: BAŞARILAR DİLİYORUZ YENİ YÖNETİME

Özel’in ardından Tülay Hatimoğulları ise şu açıklamalarda bulundu:

“İki parti de peş peşe kongrelerini gerçekleştirmiş oldu genel seçimlerden hemen sonra. Bir nezaket ve hayırlı olsun ziyaretiydi. Biz de kendilerine buradan, sizlerin huzurunda bir kez daha hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz, başarılar diliyoruz yeni yönetime de. Her iki başkanımızın da ifade ettiği gibi bugün bizler bir araya gelmişken Türkiye’nin ve dünyanın içinden geçtiği süreci, siyasal süreci, iktisadi krizi, Türkiye’de yaşanan demokrasi krizini hep birlikte değerlendirdi.

'TÜRKİYE TARİHİNE DÖNÜP BAKTIĞIMIZDA SİYASİ PARTİLERİN TARİHİ ÇOK ZENGİN DENEYİMLERE SAHİP DEĞİL'

Gerçekten demokrasiye model olması gereken Türkiye’deki bütün siyasi partilerin esasen Türkiye’nin sorunlarını görüşmek ve konuşmak üzere ve hep birlikte çözüm üretmek üzere diyalog yolunun açık olması özlediğimiz bir şeydir. Ne yazık ki Türkiye tarihine dönüp baktığımızda bu konuda siyasi partilerin tarihi çok zengin deneyimlere sahip değil.

Ümit ediyoruz ki biz böylesi bir tabloyu hep birlikte Türkiye'deki bütün siyasi partiler ve Türkiye’deki demokrasi gücünün vicdanı olan yapılarla birlikte bu konuda yol alırız. Bizler katılımınızdan dolayı değerli basın emekçileri sizlere teşekkür ediyoruz. “

Öne Çıkanlar