Özlem Zengin ile HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu aynı bölgeden aday

Özlem Zengin ile HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu aynı bölgeden aday
6284 sayılı kanuna karşı çıkan HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu ile söz konusu kanunu savunan ve bu nedenle hedef gösterildiğini açıklayan AKP'li Özlem Zengin aynı bölgeden aday gösterildi.

Artı Gerçek - Cumhur İttifakı’na katılan Yeniden Refah Partisi (YRP) ve Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR) taleplerinden olan 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'nun kaldırılmasına yönelik taleplerine "kırmızı çizgimizdir" diyen ve ardından AKP'liler tarafından hedef gösterilip tehdit edildiğini söyleyen AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin İle HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu aynı bölgeden aday gösterildi.

AKP ve MHP oylarındaki düşüşün ardından AKP, bu kapsamda ittifakı genişletmek için yoğun mesai harcamıştı. Ardından, kendi içindeki isimleri alınan kararlara karşı çıkma pahasına 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'nun kaldırılmasını talep eden HÜDA PAR’ı da ittifaka dahil etmişti.

AKP’Lİ ZENGİN: HEDEF HALİNE GELİYORUM

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Deryan Yanık ve AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin’den itirazlar gelmiş, iki ismin çıkışları parti tabanında rahatsızlığa yol açmıştı. Özellikle Zengin, hedef gösterilmiş ve partiden atılması çağrısında bulunulmuştu.

Zengin daha sonra tehdit edildiğini söyleyerek şu ifadelere yer vermişti:

"Artık bu konu hakkında fazla konuşmak istemiyorum. Hedef haline geliyorum. Sayın bakanımız açıklama yapıyor, sayın cumhurbaşkanımızın açıklamaları var ama ben bu konuda ne zaman bir şey söylesem normali çok aşan bir hedef olma hali ortaya çıkıyor. Sadece Twitter'dan değil, çok düzenli ve planlı bir saldırıya dönüşüyor.

Bununla da kalmıyor, telefonuma yüzlerce tehdit mesajları alıyorum. Bunun ne kadar ciddi bir konu olduğunu bilmiyorum kamuoyu fark ediyor mu? 6284 tabii ki tartışılabilir, İstanbul Sözleşmesi çok tartışıldı. Benim itirazım usulüne, yöntemine fakat bundan kamuoyu yeteri kadar rahatsızlık duymuyor. Doğrusu bu saldırılar Türkiye'de kadınları çok rahatsız ediyor."

HÜDA PAR LİDERİYLE AKP’Lİ ZENGİN AYNI LİSTEDE

Ardından, seçime sayılı günler kala milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim eden AKP'de, mevcut milletvekillerinden 104'ü yeniden aday gösterildi.

Bu isimlerden biri de AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin oldu. Zengin, İstanbul 3. Bölge'de Numan Kurtulmuş'un ardından ikinci sırada aday gösterildi.

Aynı bölgeden AKP listesine giren başka bir isim de 6284 sayılı kanunun kaldırılmasını isteyen ve tartışmanın taraflarından biri olan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu oldu. Yapıcıoğlu, AKP İstanbul 3. Bölge listesinde Numan Kurtulmuş, Özlem Zengin ve Cüneyt Yüksel'in ardından üçüncü sırada yer aldı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar