Öztrak'tan 'Feyzioğlu' yorumu: Büyükelçilikler ulufe olarak dağıtılıyor

Öztrak'tan 'Feyzioğlu' yorumu: Büyükelçilikler ulufe olarak dağıtılıyor
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bugünkü basın toplantısında Türkiye Barolar Birliği eski başkanı Metin Feyzioğlu'nun Lefkoşa Büyükelçisi olarak atanması 'liyakat' üzerinden eleştirdi: 'Büyükelçilikler ulufe olarak dağıtılıyor'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi. Sansür yasası, ekonomik kriz, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamaları ve birçok konuya değinen Öztrak, TBB eski başkanı Metin Feyzioğlu'nun Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atanmasını ise "liyakat" üzerinden eleştirdi.

'GERÇEĞİN NE OLDUĞUNA KİM KARAR VERECEK'

TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri süren "Sansür yasası" teklifine dair konuşan Öztrak, “Güya ‘gerçeğe aykırı bir bilgiyi’ kamu barışını bozmaya elverişli şekilde yayan kimseye, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getirecekler. Peki, gerçeğin ne olduğuna kim karar verecek? Elbette Erdoğan. Erdoğan çıkıp, ‘Cehalet güçtür. Savaş barıştır. Kölelik özgürlüktür’ diyecek doğru olacak" dedi.

Öztrak, Nureddin Nebati'nin mizah konusu olan son açıklamalarına ilişkin şunları söyledi:

'ZIRVALAMAKTA ZİRVE YAPTI'

"Çakma ekonomist, ekonomi ilmine etmedik işkence bırakmamıştır. Gerçekleri kendi arzusuna göre eğip büken bu bezirgân zihniyet milletin ekonomisini bitirdi. Ülkemizi yönetilemez hale getirmiştir. Milleti her gün daha da perişan eden politikasızlıklarına, sebebi oldukları yıkıma, ‘Epistemolojik kopuş’, ‘Heteredoks politika’, ‘Nöro ekonomi’ gibi daha önce kendilerinin bile duymadıkları bilmedikleri kavramlarla kulp takmaya kalktılar. Millete alay konusu oldular. En sonunda da ‘Nöro klasik şeyler’ diyerek zırvalamakta zirve yaptılar. Bu yönetim toplumun umudunu çalıyor, mutsuz ediyor."

Öztrak, açıklamalarının ardından, soruları yanıtladı.

'MESLEKİ KARİYERİN ÖNEMİ KALMADI'

Kendisine yöneltilen sorular içinde Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Lefkoşa Büyükelçiliği’ne atanması ile ilgili soru da bulunan Öztrak şöyle konuştu:

“Bu ülkede mesleki kariyerin önemi kalmadı. Ülkede rüşvet alan siyasetçi bakan büyükelçi oluyor. Tek kelimelik dış politika müktesebatı olmayan kişiler büyükelçi yapılıyor. Saraydaki bu çürüme içimizi yakıyor. Büyükelçilikler ulufe olarak dağıtılıyor. Dış politika tecrübesi olmayan kişiler en hassas misyonlara, büyükelçi olarak atanıyor. Allah sonumuzu hayreylesin.”

Öne Çıkanlar