Rawest Araştırma Direktörü Roj Girasun: Demirtaş bu şekilde aktif siyasete dönmüş oluyor

Başak Demirtaş'ın İstanbul'dan aday olabileceği açıklaması tartışılırken, Rawest anketi, DEM Parti tabanın da bunu olumlu bulduğunu ortaya koydu. Roj Girasun, Artı TV'de Başak Demirtaş'ın açıklamasını ve konuya dair anket sonuçlarını analiz etti.

Artı Gerçek - Başak Demirtaş'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na DEM Parti'den aday olabileceği yönündeki açıklamasının ardından başlayan tartışmalar sürerken, bu konuda araştırma yapan Rawest'in elde ettiği sonuçlar Artı TV'de değerlendirildi.

Rawest Araştırma Direktörü Roj Girasun, son anket sonuçlarını anlatırken, verilerin ne anlama geldiğini de yorumladı.

Girasun, "Başak Demirtaş'ın açıklaması size de sürpriz oldu mu? Özellikle de Selahattin Demirtaş'ın aktif siyasetten çekiliyorum demesi nasıl yorumlanmalı bu açıklamayla birlikte" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Aslında eğer 7-8 ay öncesinden dönüp bugün için bir isim, tablo vs bekler misiniz deseniz sürpriz olurdu ama yaklaşık 2-3 aydır Başak Demirtaş ismi kamuoyunda konuşuluyordu. Biz de araştırmalarımıza başlamıştık. Başak Demirtaş aslında uzun süredir kamusal bir isim. Eşinin temsilcisi olarak önceki 14 Mayıs seçimlerinde de sahadaydı. Mitinglerde konuşmacı oldu vs. Bugün de dönüp baktığımız zaman, bu ismin gündeme gelmesi çok sürpriz ve şaşırtıcı değil. Bunu etkileri üzerinden okumak lazım. Başak Demirtaş'ın Edirne Cezaevi'nden hemen çıkışından sonra böyle bir açıklamayı yapmış olması, Demirtaş'ın da rızasının alındığı bir durum. Demirtaş aslında biraz aktif siyasete bu şekilde geri dönmüş oluyor. Buradan çıkarılacak en önemli anlamlardan birisi bu."

Girasun ayrıca, "Başak Demirtaş'ın adaylığı DEM Parti'nin İstanbul'da aday çıkarıp çıkarmamasından çok daha büyük siyasal anlamları olan bir gelişme" dedi.

PROGRAMIN TAMAMI

Öne Çıkanlar