Referandumda ilk oylar atıldı

Referandumda ilk oylar atıldı
Yurtdışı seçmen kütüğüne bağlı Türkiyelilerin16 Nisan’da yapılacak referandum için oy verme işlemine bugün sabah saatlerinde başlandı. HABER MERKEZİ–...

Yurtdışı seçmen kütüğüne bağlı Türkiyelilerin16 Nisan’da yapılacak referandum için oy verme işlemine bugün sabah saatlerinde başlandı.

HABER MERKEZİ– ‘16 Nisan Referandumu’ için oy kullanma işlemleri, Gümrük kapılarında ve Yurtdışında bu sabah itibariyle başladı.

En büyük sınır kapısı olan Atatürk Havalimanı’nda sabah erken saatlerden itibaren sandık kurulları önünde oy vermek amacıyla kuyruğa giren vatandaşlar uçaklarına yetişebilmek için de zaman zaman sıkıntılı anlar yaşadılar. Gidiş ve geliş terminallerindeki 12 ayrı sandıkta da daha sonra oy verme işlemi başladı.

Almanya, Fransa, İsviçre gibi Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde de Türkiyeli göçmenler oy kullanmak için Türk Konsolosluklarına gittiler.

Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği seçim takvimine göre; oy verme işlemi yurtdışındaki temsilciliklerde 9 Nisan’a, gümrük kapılarında ise 16 Nisan’a kadar devam edecek.

Avrupa'nın 6 ülkesinde bugün başlayan referandum oylamasına  yurtdışından toplamda 3 milyon 50 binin üzerinde seçmenin katılacağı tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar