Saadet Partisi: Kılıçdaroğlu’nun HDP’yi ziyaret etmemesi eksiklik olur

Saadet Partisi: Kılıçdaroğlu’nun HDP’yi ziyaret etmemesi eksiklik olur
Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için “Kılıçdaroğlu pek tabii HDP’yi ziyaret edecektir. Etmemesi büyük eksiklik olur" dedi.

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in HDP'ye yönelik sözleri gündemdeyken Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın'dan bir açıklama geldi. Akşener, "CHP HDP'yle görüşebilir ama talepleri masaya gelemez" derken Aydın, "Doğrusu HDP’nin telep edeceği şeyler demokrasidir, adalettir, huzurdur” ifadelerini kullandı.

'BÜYÜK EKSİKLİK OLUR'

Habertürk'e açıklama yapan Saadet Parti'li Birol Aydın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesine dair şunları dedi:

“Kılıçdaroğlu pek tabii HDP’yi ziyaret edecektir. Etmemesi büyük eksiklik olur. Doğrusu HDP’nin telep edeceği şeyler demokrasidir, adalettir, huzurdur.”

Kılıçdaroğlu’nun ortak aday olarak ilan edilmesinin hemen ardından HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da bu yönde bir açıklama yapmış ve Kılıçdaroğlu’na, “Hayırlı olsun. Görüşmeye bekliyoruz” demişti. Sancar, ‘demokrasi’ gündeminde mutabık kalınırsa Kılıçdaroğlu’na destek verebileceklerini, böylelikle cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turdan bitirilebileceğini söylemişti.

AKŞENER 'HDP İLE GÖRÜŞEBİLİR AMA BİZE GETİREMEZ' DEMİŞTİ

Akşener ise dün akşam Teke Tek programında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bakanlık gibi alışveriş olması mümkün değil. Diyalog başka bir şeydir, CHP diyebilir, anlayışla karşılardım. 'Sizin oy oranınızla HDP'nin oyu farklı hadi size güle güle' deselerdi o masadan kalkardık. Alengirli işe karşıyım, dürüstlük ve açıklıktan yanayım. CHP, HDP ile görüşebilir bu net. Ama bize asla getiremez."

Akşener'in sözleri tepkiyle karşılanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar