Şampiyonluk maçının iptaline siyasi isimlerden tepki: Bu utancı yaşatanları unutmayacağız

Şampiyonluk maçının iptaline siyasi isimlerden tepki: Bu utancı yaşatanları unutmayacağız
'Atatürk' tişörtüne izin verilmemesinin ardından Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Süper Kupa maçına çıkmama kararına siyasi isimlerden tepkiler geliyor. CHP lideri Özgür Özel, kararı desteklerken Meral Akşener, "iki takım da şampiyon ilan edilsin" dedi.

Artı Gerçek - Suudi Arabistan'da bu akşam oynanacak derbi maçı, gün boyu yaşanan 'Atatürk' ve 'İstiklal Marşı' krizinin aşılamaması nedeniyle iptal edildi. İki takım da Suudi Arabistan'la uzlaşı sağlamamasının ardından maça çıkmama kararı aldı.

Sosyal medyadan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mustafa Büyükekşi'ye istifa çağrıları yapılırken siyasi partilerden de maçın Suudi Arabistan'da oynanması ve yaşanan kriz sonrası iptal edilmesine tepkiler geliyor.

ÖZEL: TÜRKİ'YE BU UTANCI YAŞATANLARI UNUTMAYACAĞIZ

CHP lideri Özgür Özel, sosyal medyadan maça çıkmama kararını desteklediğin belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Suudi Arabistan'daki Süper Kupa maçına kulüplerimizin Atatürk tişörtüyle çıkmasına Suudi Arabistan yetkilileri izin vermiyor!

Kulüplerimizin maça çıkmama kararını destekliyoruz.

Türkiye'ye bu utancı yaşatanları da unutmayacağız."

KILIÇDAROĞLU: YÜREKTEN KUTLUYORUM

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yaşanan krizin ardından takımların aldığı maça çıkmama kararını destekleyerek "Sizinle gurur duyuyoruz" dedi ve maçın Ankara'da oynanmasını önerdi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Aldıkları ortak kararla Suudi Arabistan'da yaşanan rezalete taviz vermeyen, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk hassasiyetleri konusunda sahaya çıkmayarak yurda dönme kararı alan
@Fenerbahce ile @GalatasaraySK camiasını yürekten kutluyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz. ????

Ertelenen Süper Kupa Finali’nin Milli Mücadelemizin karargahı, Büyük Önderimizin ebedi istirahatgahı Başkent Ankara’da oynanmasını temenni ediyor, yetkililerin ülkemize yaşattıkları bu ayıbı bir nebze olsun örtmek için gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum."

AKŞENER: İKİ TAKIM DA KUPA ŞAMPİYONU İLAN EDİLSİN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Galatasaray ve Fenerbahçe'yi yürekten kutluyorum" dedi ve paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister."

Bu akşam, Türk milletinin Atatürk sevgisini ölçmeye çalışanlara karşı Cumhuriyetimizin muhafızlığını yapan Galatarasay ve Fenerbahçe'yi yürekten kutluyorum.

Her Türk'e yakışanı yaptınız, hepimizi gururlandırdınız!

Bu dik duruşun asla unutulmaması için Cumhuriyetimizin 100. yılına özel her iki takımımızın da Süper Kupa Şampiyonu ilan edilmesini bekliyoruz! "

İMAMOĞLU'NDAN KUPA İKİYE BÖLÜNSÜN ÖNERİSİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, anlamlı bulduğu maça çıkmama kararının ardından iki takımın yöneticilerine bir öneride bulundu.

İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Yabancı bir ülkede, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırası üzerinden yaşananlar milletimizi derinden üzmüştür. Ne var ki iki güzide kulübümüz Atatürk’e, milletimiz adına sahip çıkıp gereğini yapmıştır. Bu maç artık bir rekabeti değil, milli birliğimizi temsil eder hale gelmiştir. Bu anlamlı tavrı daimi kılmak için her iki camia ve yöneticilerine bir önerim var: Bu finalin kaybedeni yok, 2 kazananı vardır. 2023 yılı Süper Kupası’nın, ikiye bölünerek ebedi rekabet ve dostluğun ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’e olan sonsuz bağlılığımızın simgesi olarak iki kulübün müzesinde sergilenmelidir. Bu duruş milletimizin gönlünde her daim anlamlı olacaktır."

'NEDEN SUUDİ ARABİSTAN?'

CHP MYK Üyesi İlhan Uzgel, "Türkiye'nin en köklü iki takımı Şampiyonluk maçını neden Suudi Arabistan'da oynar? Kendi ülkesinin kurucusunun resmini taşımak için pazarlık yapar duruma düşmek nedir?" diye sorarak tepkisini dile getirdi.

Uzgel, "Değer miydi bunlara? Cumhuriyet'in yüzüncü yılında oynanacak maç için Samsun, Sivas, Erzurum seçilemez miydi?" ifadelerini kullandı.

ÖMER ÇELİK'TEN ATATÜRK HASSASİYETİ GÖSTERENLERE TEŞEKKÜR

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de gecenin ilerleyen saatlerinde bir paylaşım yaparak "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin kurucu lideri ve ortak değeridir. Atatürk konusunda hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Paylaşıma gelen yorumlarda Çelik'e "Halka teşekkür etmek yerine Suudi Arabistan büyükelçilerinden izahat isteyin" ifadeleri yer aldı.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar