Sebahat Tuncel'in 'muhalefet' davası ertelendi

Sebahat Tuncel'in 'muhalefet' davası ertelendi
DBP eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile gazeteci İdris Yayla'nın da aralarında olduğu 28 kişi hakkında "gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet" iddiasıyla açılan davanın duruşması ertelendi.

Artı Gerçek-Demokratik Bölgeler Partisi (BDP) eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile Jiyan Haber İmtiyaz Sahibi İdris Yayla'nın da aralarında olduğu 28 kişi hakkında "gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet" iddiasıyla açılan davanın 9'uncu duruşması Batman 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Yayla ile farklı bir dosyadan tutuklu bulunan Tuncel'in katılmadığı duruşmada, tutuksuz yargılanan bazı kişiler ve avukatları hazır bulundu. Avukatlar, dosyadaki eksik hususların giderilmesini talep etti. İddia makamı da aynı yönde görüş bildirdi. Mahkeme, haklarında zorla getirilme kararı bulunan 3 tanığın dinlenmesine karar vererek, duruşmayı 12 Ocak'a erteledi.

NE OLMUŞTU

İçişleri Bakanlığı tarafından 2016 yılında Batman Belediyesine kayyum atanmasının ardından 19-21 Eylül 2016 tarihleri arasında kent genelinde tüm eylem ve etkinlikler yasaklanmıştı. Ancak Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve DBP'nin çağrısı üzerine 19 Eylül 2016’da Gülistan caddesinde kalabalık bir kitle kayyım atamasını protesto etmişti. Polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla saldırdığı kitlede yer alan aralarında DBP eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in de olduğu 27 kişi ile açıklamayı takip eden Jiyan HAber İmtiyaz Sahibi İdris Yayla hakkında "2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu’na muhalefet etmek” suçlamasıyla iddianame hazırlanmıştı. Savcılık, aynı soruşturma kapsamında 16 kişi hakkında ise takipsizlik kararı vermişti. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:

Öne Çıkanlar