Sera Kadıgil TİP'in Hatay stratejisini anlattı: DEM Parti'nin kent uzlaşısıyla, 'Hatay ittifakı' kavramı uyuşuyor

Sera Kadıgil TİP'in Hatay stratejisini anlattı: DEM Parti'nin kent uzlaşısıyla, 'Hatay ittifakı' kavramı uyuşuyor
CHP’nin Hatay’da mevcut belediye başkanını yeniden aday göstermesinin ardından gözler muhalefet partilerine yöneldi. DEM Parti’nin kent uzlaşısı kararı çerçevesinde görüşmelerin sürdüğünü belirten Kadıgil, "Çeşitli ekiplerle bir temas halindeyiz” dedi.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 6 Şubat depremleri sonrasında süreci iyi yönetemediği için eleştirilen Lütfü Savaş’ı yeniden Hatay Büyükşehir Belediye başkanlığına aday göstermesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Özellikle muhalefet partilerinin CHP’nin yaptığı bu hamleden sonra kentte nasıl bir strateji izleyeceği de merak konusu. Artı Gerçek’e konuşan DEM Partililer kurullarında yaptığı değerlendirmeler sonucunda kent uzlaşısı formülünün öne çıktığını belirtirken, Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Sera Kadıgil ise MYK toplantısında çıkan eğilimin kendi adaylarını çıkarma yönünde olduğunu söyledi. Kadıgil, DEM Parti’nin kent uzlaşı kavramı ile ‘Hatay ittifakı’ kavramının uyuştuğunu belirterek, pek çok kesimle görüşme halinde olduklarını belirtti.

‘AKP’NİN GÜÇLENMESİNİ GERİLETMEKTE MÜKELLEFİZ’

Kadıgil, seçimlerde her partinin vereceği karara saygı duyulması gerektiğini belirten Kadıgil şöyle konuştu:

“Her partinin aldığı karara saygı duymakta hepimiz mükellefiz ancak diğer yandan da AKP ve saray rejiminin güçlenmesini geriletmekte de mükellefiz. Ama bunun artık bir mecburiyete dönüşmesi, adayların dayatılması halinden de sadece bize değil tüm yurttaşlara da gına gelmiş durumda.”

‘HATAY’DA ÇEŞİTLİ EKİPLERLE TEMAS HALİNDEYİZ’

DEM Parti’nin kent uzlaşısı kararı noktasında görüşmelerin devam ettiğini belirten Kadıgil, “Hemen hemen önemli tüm bölgelerde, turuncu tabir edilen, muhalefetten iktidara kaptırılabilecek bölgelerde bir uzlaşı şekli elbette bize de mantıksız gelmiyor. Bu dayatmacı anlayıştan uzakta bir şey. Hatay’da biz de çeşitli ekiplerle sürekli bir temas halindeyiz” dedi.

''HATAY İTTİFAKI' GÜNDEMDE'

Hatay’da aralarında platformların, eski adayların da olduğu Hatay İttifakı’nın oluşmasının gündemde olduğunu söyleyen Kadıgil, DEM Parti’nin dile getirdiği kent uzlaşı kavramıyla ‘Hatay ittifakı’ kavramının uyuştuğunu söyledi. Kadıgil, “Bu bağlamda TİP şöyle yapacak ve şunu aday gösterecek yaklaşımında olmadığımız için tamamıyla görüşmelerimiz sürüyor. Ama Parti Meclisi’mizden çıkan genel eğilim mevcut belediye başkanının adaylaştırılması nedeniyle Hatay Büyükşehir’de aday çıkarılması yönünde. Sadece TİP değil, yurttaşlardan gelen beklenti doğrultusunda şu anda bizim de değerlendirmemiz bu yönde oluyor” dedi.

‘GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ İSİMLERLE UZLAŞIP ADAY BELİRLEYELİM DİYORUZ’

Hatay için bir aday havuzunun oluşturulduğunu ancak sürecin isimler üzerinden gitmeyeceğini belirten Kadıgil, ismi geçen herkesle görüştüklerini belirtti ve şöyle devam etti:

“Adayın TİP’li olması gibi bir derdimiz yok, Hatay’da Lütfü Savaş kaybetsin belediye AKP’ye geçsin gibi bir derdimiz de yok. Bizim burada derdimiz şehrin yönetimini, belediyesini kazanmak. Bu çerçevede görüştüğümüz isimlere aramızda uzlaşıp bir aday belirleyelim diyoruz” açıklamasında bulundu.

‘BARIŞ ATAY’IN İSMİNİN GEÇMESİNDEN GURUR DUYARIZ’

Kadıgil, DEM Parti’nin İstanbul için oluşturduğu aday havuzunda öne çıkan isimlerden birinin de Barış Atay olduğuna dair haberlere ilişkin de “Elbette kent uzlaşısı kapsamında arkadaşımızın isminin geçmesinden gurur duyarız” yorumunda bulundu.

DEM PARTİ’DE KENT UZLAŞISI TEMELİNDE ADAY ÇIKARMA KARARI AĞIRLIKTA

DEM Parti bir süredir belli bölgeler için kent uzlaşısı yapacaklarını dile getirmiş ve buna dair kamuoyuna tutumunu açıklamıştı. Edinilen bilgiye göre DEM Parti Hatay için kent uzlaşısı formülü üzerinde duruyor. Artı Gerçek’e konuşan partililer şu aşamada kent uzlaşısı temelinde aday çıkarma fikrinin ağırlık kazandığını belirtti. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar