Serik'teki Suriyeli çocuğun öldürülmesiyle ilgili haber yapılmasına yasak geldi

Serik'teki Suriyeli çocuğun öldürülmesiyle ilgili haber yapılmasına yasak geldi
Antalya'da sokak ortasında bıçaklanarak öldürülen 17 yaşındaki Suriyeli çocuk hakkında yayın yasağı getirildi. Açıklamada, "soruşturma tatalanıncaya kadar yayaın yapılmasının yasaklanmasının" kararı verildiği ifade edildi.

Artı Gerçek - Antalya'nın Serik ilçesinde dün öğlen saatlerinde 17 yaşındaki Ahmet Handan El Naif isimli suriyeli mülteci işçi bıçaklanarak öldürüldü. Serik Sulh Ceza Hakimliği kararınca ırkçı cinayete ilişikin haberlere yayın yasağı getirildi.

yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Serik Sulh Ceza Hakimliği'nin 02.07.2024 tarihli 2024/1577 D. iş no'lu kararı ile 02.07.2024 tarihinde öğle saatlerinde, Suriye uyruklu olduğu düşünülen kimliği belirsiz bir şahsın bıçaklı saldırıya uğraması sonucu EX OLMASI olayı ile ilgili olarak Serik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyası kapsamında , olayın toplum nezdinde infial yaratacak bir olay olması ve herhangi bir müessif olayın yaşanmaması amacıyla 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 3/2 maddesi gereğince soruşturma tamamlanıncaya kadar görsel ve sosyal medya ile İnternet ortamında faaliyet gösteren her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayın yapılmasının yasaklanmasına kararın verildiği bildirilmiştir."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar