Siyasetçi ve avukatlardan açıklama: Mızraklı'nın dava dosyasında hukuka uygun bir delil yok

Siyasetçi ve avukatlardan açıklama: Mızraklı'nın dava dosyasında hukuka uygun bir delil yok
DBB'nin seçilmiş eş başkanı Selçuk Mızraklı'nın yeniden yargılandığı davada tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşmanın ardından açıklama yapan siyasetçi ve avukatlar, dava dosyasında hukuka uygun bir delil olmadığını söyledi.

DİYARBAKIR - Yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’nın tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme heyeti Mızraklı’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Bir sonraki duruşma 29 Kasım'a ertelendi.

Duruşmanın ardından Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama yapıldı. Açıklamaya, Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekilleri Cengiz Çandar, Mehmet Kamaç, Adalet Kaya, Ceylan Akça, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve siyasetçiler katıldı

'MIZRAKLI'NIN TUTUKLU KALMASI İÇİN BAHANELER ÜRETİLİYOR'

Avukat Mehmet Emin Aktar, yeni iddianame ile Mızraklı hakkında ek dava açıldığını söyleyerek “700 kişinin ismini veren bir itirafçının beyanı üzerine yeni dava açıldı. 5 Eylül’de itirafçının mahkemede dinlenmiş olduğu tespit edildi. Bugünde yeniden dinlenme kararı alındı. Anlayacağınız Selçuk Mızraklı’nın tutuklu bulunması için sudan bahaneler üretiliyor. Yargıtayca’da itirazlar kabul edilmesine rağmen kentte yıllarca süren kayyım uygulamasına şeklen kanunilik gerekçesi yaratılıyor. Selçuk Mızraklı’nın tutuklanmasında hukuki gerekçe yoktur. Bir an önce özgür bırakılmasını istiyoruz” diye konuştu

'ONLAR GİDECEK BİZ KALACAĞIZ'

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça, Mızraklı’nın seçildikten altı ay sonra tutuklandığını ve o günden bu yana tutuklu olduğunu hatırlatarak “2 milyona yakın insanın iradesi cezaevinde tutuluyor. Şu an Mızraklı cezaevinde tutuluyorsa bunu derin devlet aklının Kürt meselesini güvenlik sorunu olarak görmesiyle açıklayabiliriz. Hicran diye garip bir tanığın ifadeleriyle Mızraklı’yı tutukladılar. O boşa çıkınca başka birinden medet umarak ‘Mızraklı’yı bir kez daha cezaevinde tutulalım’ ısrarı içindeler. Mızraklı duruşmada da ‘Mızrak çuvala sığmıyor’ dedi. Mızraklı ve temsil ettiği Kürt halkının iradesi de o salona, o iki sayfalık iddianameye sığmıyor. Bu halk defalarca iradesini gösterdi. 'Ne yaparsan yap, irademizi göstermeye devam edeceğiz’ dedi. Gültan Kışanak sonrası Kürtler bir kez daha sandığa giderek Adnan Selçuk Mızraklı’yı seçti. Bu kayyım anlayışı iflas edecektir. Bugün Mızraklı’yı tutanlar da gidecek. O anlayış gidene kadar biz de mücadele etmeye devam edeceğiz. Cezaevindeki arkadaşlarımız bırakılana kadar mücadele edeceğiz. Onlar gidecek biz kalacağız” dedi.

'ELBET BİR GÜN ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ'

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, “Mızraklı ile birlikte burada çalıştık. Kendisi iyi bir hekim, iyi insan ve iyi siyasetçidir. O nedenle hapiste. Dava dosyasında hukuka uygun bir delil yok. Dava sonrası üretilmiş ve içerde tutmaya dönük bir dava var. Bu Diyarbakır halkının iradesinin tutuklanmış olması demektir. Bu yargılamalar bitecek elbet. Elbet bir gün adaleti sağlayacağız” diye konuştu.

'BU ŞEHİR BUGÜN DE BOYUN EĞMEYECEK

Yeşil Sol Parti Milletvekili Cengiz Çandar ise "Mızraklı bu şehre tabip olarak hizmet etti, yıllarını verdi. Arkasından milletvekili olarak hizmet verdi. Son olarak da belediye başkanı olarak seçildi. Bugünkü karar Diyarbakır halkının demir parmaklıklar arkasına konulması kararıdır. Bu şehir bunca yıldır hiçbir zulme boyun eğmediği gibi bugün de boyun eğmeyecek. Selçuk Mızraklı’nın yakın gelecekte özgürlüğüne kavuşmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar