Soylu'dan 'hükümet istifa' diyen tribünlere: Mesaimizi bölmesinler, isterlerse rahat böleriz

Soylu'dan 'hükümet istifa' diyen tribünlere: Mesaimizi bölmesinler, isterlerse rahat böleriz
İçişleri Bakanı Soylu, tribünlerden atılan 'Hükümet istifa' sloganına yanıt vererek, tehdit etti. Soylu, “Deprem meselesine gömüldüğümüzü zannedenler, kalkanlarımızı kaldırmayacağımızı zannetmesinler” dedi.

Artı Gerçek - Fenerbahçe’nin ardından Beşiktaş tribünlerinden yükselen ‘Hükümet istifa’ sloganların ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da tepki gösterdi.

Bahçeli, Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini duyurarak, “Bütün kulüp başkanlarının, müsabakaların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirlerin alınarak oynanması hususunda acil ve gerekli adımları atmaları kaçınılmaz görevleridir” dedi.

Soylu Hatay'da Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada, “Bizim deprem meselesine gömüldüğümüzü zannedenler, güvenlik meselesinde kalkanlarımızı kaldırmayacağımızı zannetmesinler” ifadelerini kullandı.

Soylu, tribünlerde atılan sloganlarla ilgili, “Siyaset yapmak isteyen varsa önümüzde seçim var. Herkes meydana çıksın siyaseti yapsın” diyerek şunları söyledi:

“Spor alanlarını siyaset meydanlarına çevirmek isteyenler de devletin, milletin, sivil toplum kuruluşlarının ortaya koyduğu çabaya bir kulaklarını versinler. Burada insanlar yeni bir hayat oluşturmak için çaba sarf ediyorlar. Millet seçimde kararını verecektir zaten.

"'Buradan acaba bir şey oluşturabilir miyim' diyenler olabilir. 'Buradan bir karmaşa oluşturabilir miyim' diyenler olabilir. Burada bizim deprem meselesine gömüldüğümüzü zannedenler, güvenlik meselesinde kalkanlarımızı kaldırmayacağımızı zannetmesinler."

‘BİZİM MESAİMİZİ BÖLMESİNLER. BİZ MESAİMİZİ DE BÖLERİZ’

“Burada insani bir mesele yürütüyoruz ve kendimizi bu meseleye gömdük, devam ediyoruz” ifadelerini kullanan Soylu, şunları kaydetti:

“Üç-beş tane bu tip meselenin koordinasyonuna ve mühendisliğine soyunan adamlara da Türkiye'nin geleceğiyle ilgili karartma hakkı verilmez yani. Ama bizim mesaimizi bölmesinler. Biz mesaimizi de böleriz. Ama bölerlerse, bu milletin karşı karşıya kaldığı süreçte bu millete haksızlık ederler. Ama mesaimizi bölmek isterlerse rahat böleriz.

‘HODRİ MEYDAN’

Hodri meydan. Türkiye'nin güvenliğiyle ilgili hiç kimse bilek güreşine girmesin. Tavsiyem odur. Bunu mühendislik olarak düşünenlere de tavsiyem odur, hiç kimse girmesin. Marjinal bir kafayla, zekayla bu milletin karşı karşıya kalığı bu süreci zehirlemeye çalışmasınlar."(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar