Tanju Özcan CHP Genel Merkezi'nde: Yönetime istifa çağrısı yaptı

CHP'de yönetimin değişmesi talebiyle Bolu'dan yürüyüş başlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bugün Ankara'ya ulaştı. Anıtkabir ziyaretinin ardından CHP Genel Merkezi önüne gelen Özcan, yönetime suçlamalarda bulundu, İmamoğlu çağrısını yineledi.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 'Değişim ve Adalet' sloganıyla CHP Genel Merkezi'ne başlattığı yürüyüşün 10'uncu gününde Ankara'ya ulaştı.

Özcan, Ankara'da önce Anıtkabir'i ziyaret etti. Atatürk'ün mozelesine çelenk bırakan Özcan, Anıtkabir defterine yazdığı mesajda, mevcut CHP yönetiminin Atatürk düşmanı olduğu suçlamasını yöneltti.

'CHP'NİN DE YÖNETİMİN DE MUTLAKA DEĞİŞMESİ GEREKİYOR'

Özcan, Anıtkabir defterine, "Geldiğimiz noktada üzülerek ifade ediyorum ki ABD'nin başını çektiği Büyük Orta Doğu Projesi'nin hayata geçmesi için; kurduğunuz partinin bugünkü yönetimi, adeta emperyal güçlerin askeri gibi çalışmaktadır. Bu karanlık ve sizin düşmanınız olan yönetimin değişmesi gerekmektedir. Ancak bunların değişiminden önce sizin partinizin genel başkanının ve yönetiminin muhakkak değişmesi gerekmektedir diye yazdı.

'İMAMOĞLU' ÇAĞRISINI TEKRARLADI

Tanju Özcan daha sonra CHP Genel Merkezi önüne giderek, burada kendisini bekleyen bir gruba hitaben konuşma yaptı. Özcan, CHP Genel Başkanlığı'na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun getirilmesi çağrısını yineledi.

Özcan yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. “Değişim zamanı geldi mi o değişim olur” diyen Özcan, “Ben zannettim ki seçimi kaybedince koltuğu bırakacak ama yapmadı. Ya yazıklar olsun, Yunanistan’da bile seçimi kaybeden Çipras bıraktı. Bizimki de hiçbir şey olmamış gibi devam ediliyor. Çevresinde de yeterince yalakaları var; şöyle başarılı olduk, böyle başarılı olduk diyorlar” dedi. Özcan, ayrıca şunları söyledi:

'TÜRKİYE'NİN 5 YILINI DEVRETTİNİZ'

“Şimdi size ilk kez duyacaklarınızı anlatıyorum; Geçen Genel Başkanlı TBMM’deki odasında konuştum. Sayın genel başkan size kazanamazsınız demiyorum, yüzde 50 şansınız var ama Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızın veya İBB Başkanımızın yüzde 99 şansı var. Bunu defalarca söyledim. Bana cevaben dedi ki; İstanbul ve Ankara’yı 9 ay süreyle AKP’ye devredemeyiz. İstanbul ve Ankara’yı AKP’ye 9 ay teslim etmemek için Türkiye’nin 5 yılını devrettiniz.”

GENEL MERKEZE GİRMEDİ

Özcan açıklamanın ardından CHP Genel Merkezi önünde ayrıldı. Özcan’ı CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın karşılayacaktı ancak Özcan parti merkezine girmek istemedi.

Kesin ihraç talebiyle CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Özcan daha önce yaptığı açıklamalarda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme talebinde bulunmuştu. Ancak Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul’a giderek, tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay’ı cezaevinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu bu nedenle bugün Ankara dışında bulunuyor.

20TEMMUZ'DA SAVUNMA YAPACAK

Geçtiğimiz hafta CHP Yüksek Disiplin Kurulu toplantısında Özcan’ın ‘kesin ihraç’ talebi görüşüldü. Özcan hakkında tedbir kararının devamına karar verildi. Özcan 20 Temmuz Perşembe günü savunma yapacak.

Öne Çıkanlar