Tansu Çiller yine seçimde ortaya çıkarak AKP'ye destek verdi: İstanbul bu heyecanı arıyordu

Hemen her seçim öncesi iktidara desteğini dile getiren Tansu Çiller, etkinliğine katıldığı AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum'a desteğini de açıkça dile getirdi: "Murat Kurum bir heyecanla geliyor İstanbul'a. İstanbul bu heyecanı arıyordu sanıyorum."

Artı Gerçek - Aktif siyasiti bıraktıktan sonra her seçim öncesi AKP iktidarına desteğini dile getiren eski başbakanlardan Tansu Çiller yine benzer bir açıklamada bulundu. Çiller, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum için "Murat Kurum bir heyecanla geliyor" sözlerini sarf etti.

Oğlu Berk Uçuran Çiller'in de yönetim kurulunda bulunduğu şirket için Kilyos’ta doğal sit alanındaki araziye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından plan değişikliğiyle gündeme gelen eski Başbakan Tansu Çiller, Murat Kurum ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın ile birlikte dün 'İstanbul'u Büyüten Kadınlar' programına katıldı.

'İSTANBUL BU HEYECANI ARIYORDU SANIYORUM'

Çiller, çıkışta gazetecilerin sorusu üzerine İBB Başkan adayı Murat Kurum'a desteğini açıkladı. "Murat Kurum bir heyecanla geliyor İstanbul'a. İstanbul bu heyecanı arıyordu sanıyorum" diyen Tansu Çiller şöyle devam etti:

"Çok önemli noktalara değindi. En önemlisi depremdi. Deprem geliyor İstanbul'a, bunu bilmek lazım. İstanbullu, ulaştırmada çok büyük zaman kaybediyor İstanbullu hayat gidiyor. O saatler kaybedilmemesi gereken saatler."

Kurum'un istihdam konusuna da değindiğini aktaran Çiller, "O beni çok heyecanlandırdı. Çünkü gençlerimizin, özellikle kadınlarımızın buna çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

OĞLUNUN ŞİRKETİ İÇİN KİLYOS'TAKİ İMAR PLANI DEİŞMİŞTİ

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in oğlu Berk Uçuran Çiller'in yönetiminde olduğu Marsan Marmara Holding A.Ş.'ye ait Sarıyer Kilyos'taki yaklaşık 30 bin metrekarelik arazinin imarı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 21 Mayıs 2020’de değiştirilmişti.

Plan değişikliği ile konut alanı olarak belirlenmiş parsel, otel yapılacak şekilde düzenlendi ve 4 bin 586 metrekarelik inşaat alanı 5 kat arttırılarak 24 bin metrekareye çıkarılmıştı.

Bunun üzerine İBB Başkanlığı, planın iptali için dava açmıştı. İstanbul 5. İdare Mahkemesi, bakanlığın planlarının iptaline karar vermişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar