Tarih belirlendi: CHP, Can Atalay için Meclis'i yeniden olağanüstü toplantıya çağıracak

Tarih belirlendi: CHP, Can Atalay için Meclis'i yeniden olağanüstü toplantıya çağıracak
CHP, AYM kararına rağmen tahliye edilmeyen TİP Milletvekili Can Atalay’ın durumunu görüşmek üzere ikinci kez Meclis'i olağanüstü toplantıya çağıracak. Bu kapsamdaki ilk oturumda AKP'lilerin saldırısı nedeniyle kan akmıştı.

Artı Gerçek - CHP, TİP Hatay milletvekili seçilen ancak Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) tahliye kararına rağmen vekilliği düşürülen Can Atalay’ın durumunu görüşmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) yeniden olağanüstü toplantıya çağırma kararı aldı.

Muhalefet, Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesini geçersiz sayılan AYM kararının okutularak, Atalay'ın özlük haklarının iade edilmesini talep ediyor.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, düzenlediği basın toplantısında Meclis'i 10 Eylül'de bu gündemde yeniden olağanüstü gündemle toplantıya çağıracaklarını söyledi. Emir, çağrıyı Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin "yok hükmünde" olduğuna karar veren AYM kararının TBMM Genel Kurulu’nda okutulması istemine dayandıracaklarını açıkladı.

KAN AKMIŞTI

TBMM, Atalay için önceki hafta toplanmıştı. Toplantıda konuşan TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, kürsüdeyken AKP'li milletvekillerinin saldırısına uğramıştı.

Şık'ın şu ifadeleri nedeniyle önce oturuma ara verilmişti: "Sözü uzatmayacağım. Bir tespitle başlayacağım. Sizde hiç utanma yok. Utanmanız yok, haysiyetiniz yok. O yüzden burada usulü konuşmaya da gerek yok. Hakikat her zaman acıtır."

Oturumdan sonra şu konuşmayı yapan Şık, bu defa Alpay Özalan öncülüğündeki AKP'li milletvekillerinin saldırısına uğramıştı:

"Usül tartışması yaşandı ama burada usülü konuşmaya hiç gerek yok. Çünkü anayasasızlığın hüküm sürdüğü, kanunsuzluğun teamül haline geldiği bu ülkede size mevzuat anlatacak falan değilim. Din şarlatanlığınıza, göstermelik milliyetçiliğinize kanan, hırsızlığınızı, hukuksuzluğunuzu görmezden gelenleri makbul vatandaş olarak gören sizlerden en çok duyduğumuz söz, vatan haini, bölücü, hain, FETÖ'cü, terörist. Sizden olmayan herkese terörist dediğiniz için Can Atalay'a da terörist demeniz hiç şaşırtıcı değil. Ama herkes bilsin bu ülkenin en büyük terör örgütü hanedanlık ile devlete çöken işte bu sıralarda oturanlardır."

Saldırganları engellemeye çalışan DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit'in de kaşı yarılmıştı.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar