TBB'den Can Atalay talebi: Yerel mahkeme ve Yargıtay üyeleri hakkında ceza soruşturması başlatılsın

TBB'den Can Atalay talebi: Yerel mahkeme ve Yargıtay üyeleri hakkında ceza soruşturması başlatılsın
Türkiye Barolar Birliği, Yargıtay'ın AYM'nin ikinci hak ihlali kararını da uygulamaması üzerine yerel mahkeme ve Yargıtay üyeleri hakkında ceza soruşturması başlatılmasını talep etti.

Artı Gerçek - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hakkında iki kez 'hak ihlali' kararı verdiği ve Yargıtay'ın iki kararı da uygulamadığı Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili, Gezi davası tutuklusu, avukat Can Atalay dosyasına ilişkin harekete geçti.

TBB, Can Atalay dosyası hakkında görevini yerine getirmeyen yerel mahkeme ve Yargıtay üyeleri hakkında ceza soruşturması başlatılmasını talep etti.

TBB'den yapılan açıklamaya göre, Atalay'ın bireysel başvurusuna ilişkin ikinci kez verilen ihlal kararını uygulamadığı gerekçesiyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkında ceza soruşturması başlatılması talebiyle Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvuruldu.

Yargıtay 3. Ceza Dairesinin bu konuda ikinci kez verdiği karar nedeniyle de Yargıtay Birinci Başkanlık Kuruluna sunulmak üzere Yargıtay Birinci Başkanı'na başvuru yapıldı.

Başvuruda, Daire Başkanı ve üyeleri hakkında ceza soruşturması başlatılarak, kamu davası açılmasının sağlanması istendi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar