TİP'in Özgürlük Yürüyüşü yedinci gününde: 'Bu düzeni mutlaka yıkacağız'

TİP'in Özgürlük Yürüyüşü yedinci gününe başladı. Dersim Belediye Başkanı Maçoğlu da yürüyüşe destek verdi. TİP lideri Erkan Baş, "Bu düzeni mutlaka yıkacağız" dedi.

ADANA - Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP), Hatay Milletvekili Can Atalay ve Gezi tutukluları için başlattığı Özgürlük Yürüyüşü yedinci gününde.

Yürüyüş bugün Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Mustafabeyli Mahallesinde başladı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş'a bugün Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve Sosyalist Meclisleri Federasyonu Dönem Sözcüsü Barış Kayaoğlu da eşlik etti.

'HALK EKMEK DAVASINDA'

Yürüyüşe başlarken bir açıklama yapan Erkan Baş, şunları söyledi:

"Özgürlük için attığımız her adımda bizi bağrına basan işçilere ve emekçilere teşekkür ederek bugüne başlamak istiyoruz. Yol boyu gördüğümüz durum şudur; halk büyük bir ekmek davasına girmiş durumda. Yurttaşlarımız çalışmak istiyorlar, üretmek istiyorlar ve insanca yaşamak istiyorlar. Ama çalıştıklarında bunun karşılığını alamıyorlar. Üretmelerinin önüne engeller var ve bunu ifade ettiklerinde de polis copuyla, gazıyla, 'terörist' muamelesiyle karşılaşa karşılaya bırakılıyorlar. Bunun için özgürlük istiyorlar. Yolda yurttaşlar şunu söylüyor. Diyorlar ki AKP'de tanıdığı olan iş bulabiliyor. Ankara'da tanıdığı olanın işi çözülebiliyor. Biz artık bu düzenden, bu yaklaşımdan bir an önce kurtulmak istiyoruz."

YENİ ANAYASA TARTIŞMALARI

Yeni anayasa tartışmalarına değinen ve Şemsi Belli'nin "Anayasso" şiirini hatırlatan Baş, "Dün yürüyüşe katılan bir kardeşimizin, bir emekçi dostumuzun hatırlatmasını sizlerle paylaşacağım. 'Ankara'd anayasso' şiirini, türküsünü, dün yurttaşımız bize hatırlattı. Dedi ki Ankara'da anayasa tartışıyorlar ama bizim burada herhangi bir şeye halimiz kalmamıştır. 'Ankara'da anayasso ben fakiro, ben hakiro. Doktor ilaç, çarşı, pazar tam tıkara' diyor buradaki yurttaşlarımız. Bu vesileyle sesimizin ulaştığı herkese Ankara'da anayasso şiirini okumayı, şarkısını dinlemeyi öneriyorum" dedi.

'CUMARTESİ ANNELERİNE SELAM GÖNDERİYORUM'

Erkan Baş, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararına rağmen eylemleri engellenen ve her hafta gözaltına alınan Cumartesi Anneleri'ne selam göndererek, "Türkiye'de anayasal hak ve özgürlüklerini kullanma konusunda gösterdikleri ısrarla da bize örnek olan Cumartesi Annelerine selam gönderiyoruz. Bu düzeni mutlaka yıkacağız. Kimsenin kuşkusu olmasın” ifadelerini kullandı.

MAÇOĞLU: İKİ GÜN DESTEK SUNACAĞIZ

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da yürüyüşle ilgili şunları söyledi:

"Yedi gündür yollardalar. Sadece bu yolda yürümüyorlar. Halka, çiftçilerle buluşuyorlar. Köy köy, ilçe ilçe dolaşıyorlar. Halkın dili oluyorlar. Bu çok değerli bizim için. Taksim direnişinin sembolü olan dostlarımız yoldaşlarımızın ve diğer yandan ise vekil sayıldığı halden tutuklu bulunan Can yoldaşımıza bir selam göndermek istiyoruz. Bizler de bu süreç içerisinde iki gün destek sunacağız."

ÖZGÜR ÖZEL DE KATILDI

Özgürlük Yürüyüşü’nün 7. gününde daha sonra CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve beraberindeki heyet de TİP Genel Başkanı Erkan Baş’a eşlik etti.

Öne Çıkanlar