Tuğrul Türkeş: Osman Kavala'yı ziyaret edeceğim

Tuğrul Türkeş: Osman Kavala'yı ziyaret edeceğim
AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş, cezaevindeki Osman Kavala'yı ziyaret edeceğini açıkladı. "7 yıl süren yargılama mı olur?" diyerek tepkisini dile getiren Türkeş, ekonomik krizin bir nedeninin de Kavala davasında sembolleşen hukuksuzluk olduğunu anlattı.

Artı Gerçek - Gezi Parkı davası verilen mahkumiyetlere yönelik tartışmalar devam ediyor. Avrupa Konseyi'nde Türkiye'yi temsil eden Tuğrul Türkeş, davaya yönelik eleştirilerde bulunarak, "Mesela Osman Kavala'nın durumu, laboratuvar gibidir. Altını kırmızıyla çizmek gerekir. Osman Kavala, casusluktan hüküm giymedi. Bu suçlamada delil bulunamadı, adam beraat etti. Gezi Parkı'yla ilgili davadan yargılandı. Ama 7 yıl süren bir yargılama mı olur?" diye sordu.

'DEHŞETLİ ÇALIŞIYORLAR!'

Yeniden yargılama talebiyle yapılan başvuruların jet hızıyla reddedildiğine dikkat çeken Türkeş, tepkisini şöyle dile getirdi:

"Heyet oluşturulduktan yarım saat sonra ret kararı verdi. Ben buna manidar derim. 16 sayfalık bir dilekçeyi ben yaklaşık 1 saatte okudum. Hukukçu değilim ama iyi kötü anlarım bu işlerden. O yarım saat içinde savcıdan da mütaala almışlar. Muhakkak ki çok etkin ve dehşetli çalışıyorlar. Ama yarım saat içinde karar veriyorsanız, dosyanın 30 klasörüne hakimsiniz demek ki. Halbuki adam 7 senedir içeride, 7 gün daha beklerdi. Allah razı olsun, mevzu bahis uzun tutuklama süresi olunca hassasiyet göstermişler anlaşılan!"

'TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDEKİ İKİ MESELE, HUKUK VE DEMOKRASİDİR'

Gazete Duvar'dan Can Bursalı'nın sorularını yanıtlayan Türkeş, "Türkiye'nin önündeki iki mesele hukuk ve ekonomidir. Bunları çözebilirsek, Türkiye'nin geleceğine dair sorunları da çözmüş oluruz" dedi. Osman Kavala'yı hayatında hiç görmediğinin altını çizen Türkeş, şöyle devam etti:

"Türkiye Raportörü Schennach'ın Ekrem İmamoğlu'yla randevusu vardı. İmamoğlu o randevuyu iptal etti, çocuklarını tatile götürüyormuş yine. O da, bu fırsatı değerlendirdi, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmek istedi. Gerekli izinleri bakanımız Yılmaz Tunç ayarladı. Bana, 'Sen de refakat edecek misin?' diye sordu. Hayır, sen rahat rahat fikir teatisi yap dedim. Cezaevine gittiğinde Kavala, 'Tuğrul Bey yok mu?' diye sormuş. Daha sonra eşi Ayşe Buğra hanımefendiyle görüştüklerinde de aynı soru kendisine yöneltilmiş. Herhalde kendi kendilerine 'Tuğrul diye delinin biri var, tweetler falan atıyor' diye düşündüler. Kendileriyle o derece temasım yok. Siyasi görüşlerini de paylaşmıyorum.

UYGUN BİR ZAMANDA KAVALA İLE GÖRÜŞECEĞİM

Bakanımız Yılmaz Tunç'tan rica ettim. Uygun bir zamanda görüşmek için izin istedim. Bir ara ziyaret edeceğim. Osman Kavala'yı ilk kez o ziyarette görmüş olacağım. İşte gerçek millilik, yurtseverlik bu."

'SAVCI HANIM, AVRUPA KONSEYİ HEYETİNE 'BUNLAR PKK'DAN KÖTÜ' DEMİŞ'

Tuğrul Türkeş, 'Avrupa Konseyi Türkiye Raportörü Stefan Schennach, haziran ayında Türkiye'ye geldi. Başta Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş olmak üzere cezaevi ziyaretleri de yaptı. Ziyaretten sonra size de teşekkür etti. Bu ziyaretten sonra Avrupa Konseyi'nin Türkiye'ye yönelik yaklaşımında bir değişim olur mu?' sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Devletin ilgili kurumlarıyla görüşmek istediler, randevuları konusunda yardımcı oldum. Cezaevi ziyaretleri için gerekli izinleri aldık, görüştürdük. Yargıtay'a yaptığı ziyarette, bir savcı hanım çıkıp, 'Bu davayla niye bu kadar ilgilisiniz, bunlar PKK'dan kötü' demiş. Schennach, daha sonra bu açıklamayı garipsediğini söylüyor. 'PKK adam öldürdü ama bunların öyle bir şey yaptığına dair herhangi bir bulgu yok' diyor. Yabancı heyetle görüştürdüğün, huzura yolladığın kişi bunu söylüyor. Hangi gerekçeyle söylüyor?"

Yargıtay, Gezi Parkı davasında Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile Türkiye İşçi Partisi'nden milletvekili seçilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku'ya verilen 18'er yıl hapis cezalarını 29 Eylül 2023 tarihinde onamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar