'Türkiye Avrupa'da ırkçılığı frenledi'

'Türkiye Avrupa'da ırkçılığı frenledi'
Başbakan Binali Yıldırım Çankırı mitinginde hem Hollanda'da yaşanan toplantı krizine hem de Hollanda seçimlerine değinerek, Türkiye'nin Hollanda seçimlerine...

Başbakan Binali Yıldırım Çankırı mitinginde hem Hollanda'da yaşanan toplantı krizine hem de Hollanda seçimlerine değinerek, Türkiye'nin Hollanda seçimlerine ayar verdiğini ve Avrupa'da ırkçılığı frenlediğini söyledi.

POLİTİKA- Hollanda ile olan toplantı krizine ve Hollanda'daki seçimlere değinerek, "Bu zorbalık Avrupa için kara bir lekedir. Türkiye büyük bir devlet. Artık Avrupa bile siyasetini Türkiye'ye göre yapıyor. Bakın sonuçlara. Türkiye, Hollanda seçimlerine de ayar verdi. Bir müddet daha ırkçılığı Avrupa'da frenledi. Ama aklınızı başınıza alın, bu düşmanca politikalar, İslam, Türk düşmanlığı, İslam korkusu sizi doğru bir sonuca götürmez. Şunu Avrupa'nın bazı ülkeleri hiç unutmasın; bu yapılanları bir kenara yazdık, gerektiği zaman gerekli karşılıklar verildi, vermeye devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Çankırı'daki mitingde, Terörle mücadeleye ilişkin Yıldırım, "FETÖ, PKK, PYD, DEAŞ terör örgütlerine karşı sizden aldığımız güçle amansız bire mücadele veriyoruz. FETÖ'nün inine gireceğiz dedik. Girdik. Şimdi kaçacak yer arıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar fark etmez. Eninde sonunda adaletin önüne çıkacak gerekli hesabı verecekler. PKK bölücü terör örgütünün de mağaralarını inlerini başlarına geçirdik. Kazdıkları o çukurdan çıkamadılar. Artık terörle mücadelede de kararımız tamdır. Terör neredeyse, ister yurt dışında ister yurt içinde, oralara gideceğiz, inlerini başlarına geçireceğiz. Suriye'de Fırat Kalkanı ile başarılı bir operasyon yapıp DEAŞ terör örgütünü nasıl yok ettiysek, diğerlerini de aynı şekilde halledeceğiz" dedi.

"EY HOLLANDA, ROTTERDAM ORADAYSA ÇANKIRI BURADA"

Yıldırım, "Bazı ülkeler var ‘Avrupa değerleri, özgürlük, insan hakları' diyor, diyor da diyor ama onların gerçek yüzünü şu bir haftada gördük. Almanya'sı, Hollanda'sı, İsviçre'si. Mesele Türkiye olunca nasıl birden bire diktatörleştiklerini, nasıl yasakçı bir uygulamaya geçtiklerini hep beraber gördük değil mi Oralarda ‘hayır' demek serbest, ‘evet' demek yasak. Bunların fikir özgürlüğünden, hürriyetlerden, insan haklarından anladığı bu kadar. Ey Hollanda, Rotterdam oradaysa Çankırı burada yarenler diyarı burada. 16 Nisan'da büyük Türkiye'nin önünü açmaya hazır mıyız? Yeni bir dirilişe var mıyız?" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE, HOLLANDA SEÇİMLERİNE DE AYAR VERDİ"

Hollanda'daki seçimlere değinen Yıldırım, "Ey Hollanda, Almanya özgürlükçü görünüp yasak uygulamak size yakışıyor mu? Türkiye'ye düşman olanları teröristleri koruyup kollayacaksınız bakanlarımız geldiğinde de yolunu keseceksiniz konuşturmayacaksınız. Bakanlarımıza destek olmaya gelen gurbetçilerimizin üzerine de atlarınızla itlerinizle yürüyeceksiniz. Bu zorbalık Avrupa için kara bir lekedir. Türkiye büyük bir devlet. Artık Avrupa bile siyasetini Türkiye'ye göre yapıyor. Bakın sonuçlara; Türkiye, Hollanda seçimlerine de ayar verdi. Ayar verdi. Bir müddet daha ırkçılığı Avrupa'da frenledi. Ama aklınızı başınıza alın, bu düşmanca politikalar, İslam, Türk düşmanlığı, İslam korkusu sizi doğru bir sonuca götürmez. Şunu Avrupa'nın bazı ülkeleri hiç unutmasın; bu yapılanları bir kenara yazdık, gerektiği zaman gerekli karşılıklar verildi, verilmeye devam edecek. Avrupa'da yaşayan kardeşlerimizi sakin olmaya kışkırtmalara aldırış etmemeye davet ediyorum" diye konuştu. (DHA)

 

Öne Çıkanlar