Demokrasi hepimizin zaferidir

Demokrasi hepimizin zaferidir
Türkiye'de son aylarda yaşanılan antidemokratik süreçle ve AKP'nin ‘başkanlık' referandumu için AKP'li bakanların Avrupa ülkelerinde yapmak istedikleri...

Türkiye'de son aylarda yaşanılan antidemokratik süreçle ve AKP'nin ‘başkanlık' referandumu için AKP'li bakanların Avrupa ülkelerinde yapmak istedikleri mitinglerle ilgili Almanya Sol Parti'si milletvekil Katja Kipping  açıklama yaptı.

POLİTİKA- Alman milletvekili Katja Kipping Sol Parti (Die Linke) adına Türkiye’de 16 Nisan’da yapılacak olan ‘başkanlık’ referandum ile ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle: Die Linke referandum için ‘Hayır’ diyenlerin yanında, çünkü ‘hayır’ demek demokrasi için ‘Evet’ demektir. Bu konu Türkiye’nin şu anda Avrupa veya Almanya ile yaşadığı tartışmaları ilgilendirmesinden öte diktatörlük yanlıları ile demokrasi yanlıları arasındadır. HDP eş başkanları Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş hapiste bulunduğu sürece ve bir ‘hayır’ kampanyası yürütmelerine izin verilmediği sürece Erdoğan ve bakanlarının Avrupa’da kendi kampanyalarını yürütmelerine izin verilmemeli. Türkiye’deki durumun iyileşmesi açıkça yapılması gerekenler şunlardır:Alman askerleri İncirlik’ten derhal geri çağrılmalı, Türkiye’yle silah ticareti durdurulmalı, AB Türkiye’de hukukun gelişmesi için verdiği tüm maddi yardımları durdurmalı, ödenen her Avro diktatörlüğe verilen açık yardımdır, Erdoğan’la göçmenlerin avrupaya gelmesini durdurmak için yapılan kirli anlaşma derhal bitirilmeli.

Anketler ‘hayır’ların önde gittiğini gösterirken, bizler de burada ve Türkiye’deki muhalefeti desteklemeliyiz. Tüm politikacılardan ve basın temsilcilerinden ricam, insanları Türkiye’de neler olup bittiğine dair özenli bir dille bilgilendirmeleridir. Erdoğan’ın kazanmasına izin vermemeliyiz, çünkü Türkiye'de kazanacak bir demokrasi hepimiz için bir zaferdir.

Öne Çıkanlar