Ulaştırma Bakanı Gebze'de çöken binayla ilgili iddialara yanıt
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze'de aynı aileden 4 kişinin öldüğü binanın metro inşaatı nedeniyle çöktüğü iddiasına yanıt verdi. Uraloğlu, "Metro inşaatı biteli iki yıl oldu. Metroda hiçbir deformasyon yok" dedi.
Artı Gerçek- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AKP Grup toplantısı öncesinde Gebze'de aynı aileden 2'si çocuk 4 kişinin öldüğü, 1 kişinin sağ kurtulduğu binanın metro inşaatı nedeniyle çöktüğü iddiasına yanıt verdi.
'SORUŞTURMA SONUCUNA ETKİ EDER DÜŞÜNCESİYLE BİLGİ PAYLAŞMIYORUZ'
Uraloğlu, "Teknik bir konuda gerçekten sonuçlarını görmeden önyargıda bulunmayı doğru bulmuyoruz. Soruşturmanın sonucuna etki eder düşüncesiyle kamuoyuyla bir bilgi paylaşmıyoruz. Savcılık zaten soruşturma başlattı, biz de inceleme başlattık, AFAD da başlattı. Bunun sonucunu görmeden, 4 insanın öldüğü bir yerde birilerini itham etmek..." dedi.
'METRO İNŞAATI BİTELİ İKİ YIL OLDU, DEFORMASYON YOK'
Uraloğlu, "Belli riskler var. Nelerdir, net bir şekilde söyleyebilirim; eski bir dere yatağı söz konusu, yer altı su seviyesine belli bir şekilde müdahale söz konusu, deprem riskleri söz konusu, mutlaka metro inşaatının olmuş olması. Bunlar risklerdir. Metro inşaatı biteli iki yıl oldu. Metroda hiçbir deformasyon yok. Sonucunu görelim, bakanlık olarak da biz neyi yapmamız gerekir kararını vereceğiz. Süreci yakından takip ediyoruz. Kamuoyunu da yanlış bilgilendirmeyelim ve yönlendirmeyelim" diye konuştu. (Haber Merkezi)
Gebze'de çöken bina: 18 yaşındaki Dilara Bilir sağ kurtarıldıGüncel
Gebze'de çöken apartmanın yanındaki üç bina daha boşaltıldıGüncel