Ümit Özdağ'dan Sinan Oğan'ın kararı sonrası ilk açıklama: 'Zafer Partisi'ni bağlamıyor'

Ümit Özdağ'dan Sinan Oğan'ın kararı sonrası ilk açıklama: 'Zafer Partisi'ni bağlamıyor'
Zafer Partisi lideri Özdağ, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı sonrası "Bu açıklama Zafer Partisi’ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır" paylaşımı yaptı.

Artı Gerçek - Dağılan ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı sonrası Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Bu açıklama Zafer Partisi’ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Sinan Oğan'ın Erdoğan'ı destekleme kararı sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Özdağ, açıklamasında şunları ifade etti:

"Sayın Sinan Oğan’ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir. Bu açıklama Zafer Partisi’ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır. Zafer Partisi adına açıklama yarın saat 11.00’de benim tarafımdan yapılacaktır."

SİNAN OĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda ATA İttifakı’nın aday olarak gösterdiği ve ikinci tur cumhurbaşkanı seçimlerinde kilit konumda olan Sinan Oğan açıklama yapmıştı. Oğan, ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamıştı. Oğan, "28 Mayıs seçimleri ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Erdoğan'ı destekleyeceğimizi ilan ediyorum" demişti.

ÜMİT ÖZDAĞ NE DEMİŞTİ?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Sinan bey bugün açıklama yapacak. Biz ise açıklamamızı yarın sabah 11.00 civarında Zafer Partisi Genel Merkezi’nde yapacağız. Açıklamamızda hangi adayı desteklediğimizi kamuoyuna duyuracağız. Kamuoyunun da bildiği gibi Ata İttifakı dağılmıştır" ifadelerini kullanmıştı. Özdağ'ın ardından Zafer Partisi de resmi açıklama ile ittifakın dağıldığını duyurmuştu.

ADALET PARTİSİ, KILIÇDAROĞLU'NU DESTEK KARARI ALMIŞTI

ATA İttifakı'ndan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, "Ata İttifakı maçın ilk yarısında görevini yaptı. Demokrasinin devam etmesi için Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldık" demişti.

KILIÇDAROĞLU VE ÖZDAĞ İKİNCİ KEZ GÖRÜŞECEK

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bugün yeniden bir araya gelecek. Görüşme saat 18.00'de Zafer Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşecek. Özdağ ve Kılıçdaroğlu ikilisi cuma günü de görüşmüştü. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar