Ümit Özlale'den Tunç Soyer'e 'adaylıktan çekilme' yanıtı: 'Yok öyle bir şey, Tunç Bey'in temennisi'

Ümit Özlale'den Tunç Soyer'e 'adaylıktan çekilme' yanıtı: 'Yok öyle bir şey, Tunç Bey'in temennisi'
Yerel seçimlerde 81 ilde belediye başkanı adayı göstermeyi planlayan İYİ Parti'nin İzmir adayı Ümit Özlale, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den gelen 'çekilme' iddiasını yalanladı: Hayır, yok öyle bir şey.

Artı Gerçek - İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığından çekileceği yönündeki iddialara yanıt verdi. Özlale, İzmir'in CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yanıtında, "Hayır, yok öyle bir şey; Tunç Bey'in temennisidir" dedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özlale, yerel seçim hazırlıklarıyla ilgili, "Çok güzel, harika gidiyor. Her şey yolunda" ifadelerini kullandı. Soyer'in kendisinin adaylıktan çekileceğini iddiasını yalanlayan Özlale, "İzmir'de bu yarışı göğüsler misiniz?" sorusunu da "Çok rahat göğüslerim" diye yanıtladı. Özlale, "Evet, CHP adayını belli ettikten sonra yine konuşuruz ama göğüsleyeceğime inandığım için geldim" dedi.

Özlale, bir gazetecinin 'Geri çekilmeniz istenirse' demesi üzerine de şunları söyledi: "Şu ana kadar partimiz üst kurullarda aldığı bir kararla gösterdiği adayı hiç geri çekmemiş, bundan sonra da geri çekeceğini düşünmüyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını çok istiyoruz."

TUNÇ SOYER NE DEMİŞTİ?

CHP'li Soyer, 81 ilde belediye başkanı adayı çıkarma kararı alan İYİ Parti'nin İzmir'de Ümit Özlale'yi aday olarak açıklaması üzerine "İstanbul ve Ankara'ya yönelik bir hamle" diyerek şunları söylemişti:

"Böyle bir ihtimal olabileceğini söylemiştim. İzmir'de bir aday çıkarmak. Üstelik kazanma ihtimali çok zayıf olan bir aday çıkartmak olsa olsa bir sonraki hamle için bir altlık, bir zemin olabilir diye düşünülmüştür." (DHA)

Öne Çıkanlar