DEM Parti Van eşbaşkan adayları: Halka ait olan her bir kuruşun hesabını soracağız

DEM Parti Van eşbaşkan adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, kayyımın bıraktığı borçla ilgili konuştu: Bu borca karşı belediyeyi alır almaz hukuk komisyonlarını kurarak halka ait her bir kuruşun hesabını soracağız

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, seçimlere sayılı günle kala Van kayyım tarafından yapılan satışları ve kentin sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Munzurpress'in haberine göre, Neslihan Şedal, kayyımların tüm kentlerde doğa kırım politikasını yürüttüklerini dile getirerek satılan ve satılığa çıkartılan taşınmazlara ilişkin şunları söyledi

“Kent rant alanı haline geldi. Kurumlar içerisinde veya halka ait olan kaynaklar üzerinden hizmet geliştirilmesi gerekirken, bu kaynakları tamamen kendilerine akıtıldığını, kendi yandaşlarına akıtıldığını, buradaki gençlerin istihdam edilmesi gerekiyorken dışarıdan kendi yandaşlarının kendi tanıdıklarının istihdam edildiğini, yada bu halkın ekonomisini rahatlatması gerekirken, ihalelerin dışarıdan getirilen işlere veriliyor olması ve bu ihalelerin alınmasına rağmen Van halkının ihtiyaçlarının hiç bir şekilde gözetilmediğini görebiliyoruz.”

‘HUKUK KOMİSYONLARI KURULACAK'

Şedal, kayyım yönetiminin bıraktığı borçlara ilişkin şunları söyledi:

“DEM Parti büyük oranda birçok belediyeyi alacak. Kayyumların gasp ettiği belediyelerin hepsini alacak. Ancak belediyelerimiz çok büyük bir borç altında. Taşınırların taşınmazların satıldığını, neredeyse belediye içerisinde birçok şeyin taşındığını belediyeyle bağlantısı olamayan birçok kuruma çok ciddi bir akışın olduğunu, ihtiyaç dışı birçok personelin alındığını, bunların hepsinin belediyeleri çok ciddi bir borç altına bırakarak, gelecek olan Dem Parti’sinin belediyeyi yönetemeyecek hale gelmesiyle alakalı bir durum. Bizlerde bu anlayışla yaklaşıyoruz. Yapacağımız en önemli noktalardan bir tanesi halkında haberdar olduğu, bizlerinden basından ve bir çok çalışma sonucu haberdar olduğumuz ve buna karşıda önlemler alacağımız bu borç meselesi hukuk komisyonlarının oluşturulmasıyla yürütülecek bu süreç. Bu sürecin birebir takipçisi olacağız.

Halka ait olan her bir kuruşun takipçisi olarak hesabını sorarak bu yolu yürüyeceğiz. Bu halka ait olan bir toprak parçasından tutalım da tek bir kuruşuna kadar kayyımların bertaraf ettiği bir talanla karşı karşıya. Bizler ilçe ilçe gezdiğimizde halkın en temel dertlerinden bir tanesi mera alanlarının imar alanlarına çevrilmesi ve tekrardan köylüye satılmak istenmesi gibi bir durumla karşı karşıya kalıyor. Halka ait olan her şeyi tekrardan halka satma halkı çok ciddi bir ekonomik krizin eşiğine getirme gibi bir çok sorunla karşı karşıya kalıyor.”

Şedal ayrıca “Kentimizi sömürenlere karşı 31 Mart’ta en büyük cevabı vereceğimize inanıyoruz. kapı kapı dolaşarak hem kayyımların aklını teşhir etmek, hemde bu kentin sahiplerinin biz olduğunu burada yaşayacak olanların bizler olduğunu ve buradan gideceklerin de kayyımlar olduğunu söylemek istiyorum” dedi.

'KAYYIM GASPINI HALKIMIZ HİÇBİR ZAMAN BENİMSEMEDİ'

Kendi kentlerinde aday olmanın onurunu yaşadığını söyleyen Abdullah Zeydan da kentin iki dönemdir kayyım yönetimi ile yönetildiğini ve kentte büyük bir tahribat yarattıklarını ifade etti. Zeydan, “Kayyum gaspını halkımız hiçbir zaman benimsemedi. Bizde o bilinçle aday olduk. Bu kayyum gaspını sonlandırmak halkımızın hak ettiği hizmetleri gece gündüz çalışarak halkımıza sunmak ve kentimizi bu köy görünümünden çıkarıp gerçekten çevreyi doğayı yatay mimariyi bütün kültürel zenginliklerini esas alarak kentimize yeniden bir kimlik kazandırmak olacak” dedi.

'KAYYIM DEPREM İÇİN HİÇ BİR HAZIRLIK YAPMADI'

Kayyumun hiçbir zaman Van’ı kenti evi gibi görmediğini belirten Zeydan, Kayyum yönetimiyle Van’ın tahribata dönüştüğünü ifade ederek sorunlarına dair şunları söyledi;

“Bir talan anlayışıyla, peşkeş anlayışıyla ve kentin bütün kaynaklarını halkımıza aittir. Mal varlıklarını taşınmazlarına kendi yandaşlarına peşkeş çektiler bunu bütün Vanlı hemşirelerimiz de biliyor. Tahribat ve rant odaklı bir anlayış vardı. Bu anlayışın ortaya çıkardığı bir borç var. Bizlerde halkta bunların farkında. Halkımız şunu görecek biz gece gündüz çalışacağız ve elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizler meslek örgütleri ile kentin dinamikleri ile demokratik kitle örgütleriyle bir danışman kurulu çerçevesinde bütün bu sorunların çözümüne yönelik biliyorsunuz imar da büyük sorunlar var. Kentimiz birinci derecede deprem bölgesi ve bu 10 yıllık kayyum döneminde depreme hazırlık anlamında hiçbir çalışma yapılmamış. Önceliklerimizden bir tanesi depreme dayanıksız yapıların bir an önce tespit edilmesi ve afetlere dayanıklı bir hale getirilmesi konusunda atacağımız adımlar olacak.”

'HALKIMIZ KENDİ DEĞERLEİRNİN YANINDA DURDU'

Kentte bedensel engelli yurttaşlara, işsizlik, trafik sorununa, kültür sanat alanında kısaca yaşamın her alanında tüm eksikliklere çözüm üretebileceklerini ifade eden Zeydan, “Eşbaşkanı ile meclis üyelerimizle, bütün bu sorunları kısa, orta uzun vadede çözeceğiz. Halkımız her zaman hep kendi değerlerinin yanında durdu. Gittiğimiz her yerde de halkımız hep bu bilinçle kendi adaylarını büyük bir coşkuyla karşılıyor. Hep demokrasiden, barıştan, kardeşlikten yana tutumunu ortaya koymuştur. Biz görüyoruz halkımız her yerde çalışıyor. Bizim de isteğimiz bu. Bu sadece bizim işimiz değil, yöneticilerin işi de değil bu top yekün hepimizin sorunu. Halkamız da bugüne kadar onurlu ittifakın içerisinde yer almamış insanlarımız varsa onları ikna etme yönünde tatlı bir dille ikna etme yönünde çalışmalarını bekliyoruz” çağrısında bulundu. (KAYNAK)

Öne Çıkanlar