Yavuz Ağıralioğlu’ndan yeni parti kurma sinyali

Yavuz Ağıralioğlu’ndan yeni parti kurma sinyali
İYİ Parti’den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, yeni parti kurma sinyali verdi: "Bir merkez inşa edeceğiz. Bir beraberlik zemini inşa edeceğiz. İYİ Parti’de bu üçüncü yol başarılamadı."

Artı Gerçek - Millet ittifakı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve aday çıkarmayacağını duyuran HDP’ye ağır sözlerle yüklendikten sonra İYİ Parti’den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu yeni parti kurma sinyali verdi.

İYİ Parti’nin ‘üçüncü yol olmayı başaramadığını’ savunan Ağıralioğlu, ‘bir merkez inşa edeceğini’ söyledi. Ağıralioğlu, "Bir merkez inşa edeceğiz. Bir beraberlik zemini inşa edeceğiz. İYİ Parti’de bu üçüncü yol başarılamadı" ifadelerine yer verdi.

'İNŞALLAH BİR SİYASİ TASAVVUR SUNACAĞIZ MİLLETİMİZE'

Ağıralioğlu, bugün Medyascope’ta Ruşen Çakır’a konuştu. Yeni parti kurma sinyali veren Ağıralioğlu, şunları kaydetti:

"Milliyetçiliğin taşıması gereken duygu, bütün memleketi kendi mesuliyet alanınız bileceksiniz. Milletin bir bölümünü dışarda tutamazsınız, HDP’ye oy verenler dahil. Bu memlekette Kürt meselesi yoktur ama bu bizce öyledir. Kendinin Kürt olduğunu ve bir Kürt meselesi olduğunu düşünen insanlar vardır.

Milliyetçiliğin bir mesuliyeti de, devletinden doğru veya yanlış alacaklı olduğunu düşünenlerin problemlerine çözüm iradesi koymaktır. Yaşanmış acılardan ders çıkaracağız. Bir merkez inşa edeceğiz. Bir beraberlik zemini inşa edeceğiz. İYİ Parti’de bu üçüncü yol başarılamadı. İnşallah bir siyasi tasavvur sunacağız milletimize." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar