Yeditepe Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde Hipokrat Yemini'ne sansür
Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde Dekan Prof. Dr. Sina Özcan, Hipokrat Yemini'nde yer alan 'hastanın cinsel yönelimi' ifadesini okumadı. Sansüre rağmen öğrenciler bu kısmı da okuyarak yemini tamamladı. Törenden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu
Artı Gerçek- İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi mezuniyetinde geçen yıl Hipokrat Yemini'nde yer alan 'hastanın cinsel yönelimi' ifadesinin okunmaması, bu kez Yeditepe Üniversitesi'ndeki törende yaşandı.
Paylaşılan videolarda Dekan Prof. Dr. Sina Özcan'ın 'hastanın cinsel yönelimi' ifadesini okumadığı görüldü.
Görüntülere göre öğrenciler bu bölümü sansüre rağmen okuyarak yemini tamamladı.
HİKOPRAT YEMİNİ'NDE NE DİYOR?
Mezuniyet törenlerinde değiştirilen Hipokrat yemininin ilgili bölümünde şu ifadelerle yer alıyor:
"Görevimle hastam arasına; yaş, hastalık ya da engellilik, inanç, etnik köken, cinsiyet, milliyet, politik düşünce, ırk, cinsel yönelim, toplumsal konum ya da başka herhangi bir özelliğin girmesine izin vermeyeceğime..." (HABER MERKEZİ)