Yeniden Refah açıkladı: Görüşmelerde AKP'den kaç belediye istendi?

Yeniden Refah açıkladı: Görüşmelerde AKP'den kaç belediye istendi?
AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala'nın "Yeniden Refah bizden 100 belediye istedi" iddiasına yanıt geldi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Aydal, 4 il ve 35 ilçe belediyesi istediklerini açıkladı.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminde Cumhur İttifakı'yla birlikte hareket eden Yeniden Refah Partisi, yerel seçimler için AKP'yle yürüttüğü görüşmelerden ise sonuç alamayınca kendi adaylarını çıkarınca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hedefi haline geldi. Tartışmalar devam ederken, AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, görüşmelerden, Yeniden Refah kendilerinden 100 belediye istediği için sonuç alınamadığını öne sürdü ve oy oranlarına işaret etti.

YENİDEN REFAH'IN İSTEDİĞİ 4 İL BELEDİYESİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Doğan Aydal, Sözcü TV'de yaptığı açıklamada, Ala'nın söylediği gibi 100 belediye talep etmediklerini açıkladı.

AKP'nin MHP'ye bıraktığı belediyeleri hatırlatan Aydal, Yeniden Refah'ın da oy oranı doğrultusunda talepleri olduğunu söyledi ve ekledi: "İki büyükşehir isteriz, Kocaeli ve Sakarya dedik. İki de il istedik, Kütahya ve Bilecik... "

'AKP BİZ OLMADAN 76 İLÇEYİ KAZANAMAZ'

AKP'nin Yeniden Refah olmadan 76 ilçeyi kazanamayacağını, bunlardan da 35'ini istediklerini anlatan Aydal, AKP'den Ali İhsan Yavuz'un da görüşmeleri not ettiğini, ancak ikinci toplantıda işlerin değiştiğini söyledi. Aydal, ikinci toplantıdan itibaren AKP heyetinin kendilerine 'Biz size belediye meclis üyelikleri verelim' teklifiyle geldiğini açıkladı.

Öne Çıkanlar