YSK, İYİ Parti'nin Ordu itirazını reddetti

YSK, İYİ Parti'nin Ordu itirazını reddetti
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İYİ Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediyesi seçiminin iptali ve yenilenmesine yönelik olağanüstü itirazını reddetti.

Artı Gerçek - İYİ Parti'nin, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle iptali ve yenilenmesine yönelik olağanüstü itirazı sonuçlandı.

İYİ Parti, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) 9 Nisan'da teslim ettiği dilekçesinde, "bazı sandık başkanlarının siyasi parti üyesi olması", "geçersiz oyların tamamının çift mühürlü olması" ve "katlama izi olmayan oy pusulalarının bulunması"nı itirazlarına gerekçe olarak göstermişti.

Bugünkü toplantısında İYİ Parti'nin itirazını görüşen YSK, başvuruyu reddetti.

Ordu’daki belediye başkanlığı seçimini AK Parti adayı Mehmet Hilmi Güler yüzde 40,07'yle kazanmıştı. İYİ Parti adayı Enver Yılmaz ise yüzde 36,53 oranında oy almıştı.

KORAY AYDIN'DAN YSK'YE TEPKİ

İYİ Parti Milletvekili ve genel başkan adayı Koray Aydın, YSK'nin kararını eleştirerek, şu açıklamayı yaptı:

"YSK milli iradeyi ve adaleti ayaklar altına almıştır! Yüksek Seçim Kurulu’nun bu kararı milli iradeye gölge düşürmüş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın @enveryilmazordu’ın ve İYİ Partili dava arkadaşlarımızın emeklerini hiçe saymıştır. Alınan karar kesinlikle hukuki değildir. Türk seçim tarihine kara bir leke olarak geçecektir. 98 bin geçersiz oyu, evlere götürülen oy çuvallarını, yanlış düzenlenen yüzlerce tutanağı hukuki görmek adaletin ayaklar altına alınmasıdır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar