Mantı pişirirken dağılmasını önleyen yöntem - İçi öyle iyi pişiyor ki! Vazgeçilmeziniz oluyor

Mantı pişirirken dağılmasını önleyen yöntem - İçi öyle iyi pişiyor ki! Vazgeçilmeziniz oluyor
Mantı en sevilen yemekler arasında ilk sırada yer alır. İçindeki kıymanın çok iyi pişmesi önemlidir. Mantının lezzetli olması için harika bir tarifi sizlerle paylaşacağız.

Türk mutfağının en sevilen yemeklerindendir. Mantıyı sevmeyen pek yoktur. Mutfağımızın en güzellerinden biri olan mantının adı bile iştahımızı kabartmaktadır. Yoğurt ve salçalı sosla da bir tabak asla yetmez. Yaz kış sofralarımızdan eksik olmayan mantı en sevdiğimiz yemeklerdendir. Sofralarınızı bu enfes lezzet ile şenlendirmek isterseniz tüm yapılış detaylarını sizler için derledik.

ARTI GERÇEK -

Dünyanın dört bir yanında insanlar geçmişten günümüze küçük hamur parçalarının içini et ya da sebzeyle doldurup bu minik bohçaları suda ya da buharda pişirmişler ve bu lezzetlere farklı farklı isimler vermişlerdir. Bizim verdiğimiz isim çok sevdiğimiz mantı. Mantıyı her an sofrasında görmek isteyenler için pratik bir tarifi sizlerle paylaşıyoruz.

MALZEMELER

Hamuru için:

6 su bardağı un
3 adet yumurta
İki buçuk su bardağı soğuk su
Tuz
İçi için:

200 gram kıyma
1 adet küçük boy soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Haşlamak için:

6 su bardağı su
Tuz


Üzeri için:

3 su bardağı yoğurt
4-5 diş dövülmüş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tozbiber

YAPILIŞI

Hamuru için, unu bir kaba eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurtaları, suyu ve tuzu koyarak sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun sert olması çok önemidir. Hamuru 4 bezeye ayırın ve yarım saat dinlenmeye bırakın. Hamurun en az yarım saat dinlenmesi gerekiyor. Aksi takdirde mantınız lezzetli olmaz. Derin bir kabın içinde kıyma, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırarak iç harcı hazırlayın. Kullanacağınız kıymayı iki kez çektirmeye dikkat edin. Her bir bezeyi yufka büyüklüğünde açın. Yufkaları önce enine sonra boyuna küçük kare parçalar elde edecek şekilde kesin.

Kestiğiniz küçük karelerin ortasına parmağınızla kıymalı harçtan koyup, karelerin 4 köşesini birleştirerek kapatın (üçgen de yapabilirsiniz). Dilerseniz youtube üzerinden de videolar izleyebilir mantının nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Mantıları tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Yağda kızdırılmış toz kırmızıbiber gezdirerek sıcak servis yapın. Mantınızı servis ederken üzerine ince ince kıyılmış maydanozlarda serpiştirebilirsiniz. Mantınızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

ÖNEMLİ UYARILAR!

Tüm makarna hamurları mantı hamuru olamaz, ancak bu mantı hamuru temelde herhangi bir makarna içinde mükemmeldir. Mantı hamuru yapmanın sırrı, geleneksel yumurta ve buğday makarna hamurundan biraz daha esneklik sağlayan hamurda hem yumurta hem de yağın kullanılmasıdır. Bu pişirme işlemi sırasında hazır mantı hamuru da işinizi kolaylaştırabilir. Ancak kendi hamurumla yapacağım derseniz bu tarif işinize yarayacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar