Öğrendiğinizde şaşırabilirsiniz - Kapı önüne ayakkabı koyarken bir kez daha düşünün

Öğrendiğinizde şaşırabilirsiniz - Kapı önüne ayakkabı koyarken bir kez daha düşünün
Apartman ve sitelerde kapı önlerine bırakılan ayakkabı ve ayakkabılıklar ile koridorlara konulan eski eşyalar sıkıntı yaşatabilir. Daire kapısı önüne ayakkabı veya herhangi bir eşya koyan kat malikleri ve kiracılar mahkemelik olabiliyorlar.

Apartman hayatı yaşayan bir çok vatandaş zaman zaman sorun yaşayabiliyor. Son dönemde çok sayıda kiracı ve ev sahibi davalık olmuş durumda. Kira fiyatlarına peş peşe yapılan zamlar vatandaşları mağdur ederken çok şaşırtan davalarda avukatların önüne geliyor.

Apartman hayatı yaşayan bir çok kişi zaman zaman komşularından şikayetçi olabiliyor. Kimi zaman 'gürültü kimi zaman temizlik' gibi sorunlar nedeniyle tartışmalar yaşanabiliyor.

Ancak kapı önüne konulan ayakkabılar ve eşyalar nedeniyle emsal teşkil edecek bir dava basının gündemine oturdu. Öğrendikten sonra kapı önüne ayakkabı koyarken bir kez daha düşüneceksiniz.

Tüm detaylar haberimizde;

Uyarınıza rağmen kapı önüne ayakkabı, eşya koyan kiracı ya da ev sahibi komşunuza dava açarak bu ayakkabı ve eşyaları kaldırtmanız mümkün.

'Ayakkabı, terlik bırakıyor'

Hürriyet'ten Oya Armutçu'ya konuşan kat mülkiyeti hukuku uzmanı avukat Mustafa Şeref Kısacık, okurdan gelen "Karşı komşum kapı önüne merdiven boşluğuna uzayacak şekilde sürekli ayakkabı, terlik, çizme, ayakkabı kutuları bırakıyor. Koridor çok dar, elimizde market poşetleri ile ayakkabıların üzerinden atlayarak kendi evimize gidebiliyoruz. Kaldırmasını rica ettik. Kavga çıkardı. Yargıtay’ın bu konuda bir yasaklama kararı varmış. Bu karar çerçevesinde ayakkabı koymamasını isteyebilir miyiz? Bu konuda apartmanda yasaklama kararı mı almalıyız?" sorusunu şöyle yanıtladı:


"Apartman ve sitelerde yaşayanlar gerek dairelerini ve gerekse ortak alan yer ve tesisleri kullanırken başkalarını rahatsız etmemeli, yasalara ve yönetim planına (YP) uygun davranmalıdır. Kat Mülkiyeti Kanunu’nun (KMK) 18. maddesi gereği ortak alanları kullananlar diğer kişileri rahatsız edici şekilde kullanım yapmamalıdırlar. KMK’nın 4. maddesine göre koridorlar mutlak ortak alanlardır. Burayı kullanırken, diğer insanların oradan yararlanmasını engelleyecek şekilde ayakkabı, terlik, çizme ve botlar, bunların boş kutuları ya da diğer eşyalar koridora konulmamalıdır. Yargıtay’ın kararı da kapı önlerine ayakkabı ve ayakkabılık konulmaması yönündedir."

Dava açılabilir


Avukat Kısacık, uyarılara rağmen davranışın devam etmesi halinde bulunulan yerin sulh hukuk mahkemesinde dava açılabileceğini söyledi. Mahkemenin vereceği karara rağmen bu ayakkabılar, eşyalar kaldırılmazsa, aldığınız mahkeme kararını icraya koyarak kolluk kanalı ile bu ayakkabı ve eşyaları kaldırabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar