Abdülkadir Selvi kulisi: Erdoğan, Özel'den sonra Adalet Bakanı Tunç'u görüşmeye çağırdı

Abdülkadir Selvi kulisi: Erdoğan, Özel'den sonra Adalet Bakanı Tunç'u görüşmeye çağırdı
Abdülkadir Selvi: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel'in hasta tutuklularının yanı sıra AİHM ve Anayasa Mahkemesi kararlarına rağmen bırakılmayan Gezi tutuklularını gündeme getirdiği görüşmeden sonra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’la görüştü.

Artı Gerçek - İktidara yakınlığıyla tanınan ve AKP'nin yerel seçim yenilgisinin ardından iş insanı Osman Kavala dahil Gezi tutuklularının bırakılması yönündeki çağrılarıyla dikkat çeken Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, CHP lideri Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görüşmesine ilişkin dikkat çekici bir ayrıntıyı paylaştı. Selvi'nin bugünkü yazısına göre Erdoğan, Özel'in hasta tutukluların yanı sıra Gezi tutuklularını da gündeme getirdiği görüşmenin ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüştü.

Selvi, "Özel’in Çetin Doğan’ın sağlık durumu üzerinden 28 Şubatçıların durumunu" ve "sağlık durumu kötü olan 28 Şubat mahkumlarının affedilmesini" gündeme getirdiğini belirterek "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise 'Değerlendirelim' diye karşılık verdiği ifade edildi" dedi.

Selvi, Özgür Özel'in Can Atalay ve Osman Kavala üzerinden Gezi tutuklularının yeniden yargılanması konusunu da gündeme getirdiğini, AİHM ve Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmasını talep ettiğini belirterek "Erdoğan, Özgür Özel’le görüşmeden sonra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u AK Parti Genel Merkezi’ne çağırarak kısa bir görüşme yaptı" ifadelerini kullandı. (Kaynak)

Öne Çıkanlar